Αυτά που μας την σπάνε τα Χριστούγεννα


Η μουσική των Χριστουγέννων. Γιατί πρέπει να είναι τόσο χαρούμενη και ηλίθια; Και γιατί μας κολλάει τόσο πολύ στο μυαλό;

*Στον αντίποδα, τα κομμάτια από γνωστούς καλλιτέχνες είναι η επιτομή της μιζέριας, μιας και τα περισσότερα έχουν να κάνουν με μοναξιά μες στα Χριστούγεννα. Τα αυτιά μας γενικά δεν θα χαρούν.

*Οι στολισμοί που ξεκινούν δυο μήνες πριν, και μέχρι να φτάσουν τα Χριστούγεννα έχουμε ήδη βαρεθεί να βλέπουμε φωτάκια.

*Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν την φράση “χρονιάρες μέρες”. Τι σημαίνει καν αυτό;

*Τα οικογενειακά τραπέζια, εκτός κι αν είσαι καλός στο να μεθάς γρήγορα και να το κρύβεις αποτελεσματικά, τότε έχουν πλάκα.

*Το ότι δεν μπορείς να πίνεις όσο πίνεις στην κανονική ζωή μπροστά στην οικογένειά σου, επίσης.

*Η γαλοπούλα. Συγγνώμη, είναι άγευστη.

*Όσοι αγοράζουν γαλοπούλα για να το παίξουν αμερικάνοι αλλά δεν έχουν ιδέα πώς μαγειρεύεται μια γαλοπούλα.

*Το ότι είναι η πιο ακριβή γιορτή που υπάρχει, και το ότι το Secret Santa, που είναι η πιο τζαμπατζίδικη λύση για να μείνουν όλοι ικανοποιημένοι, δεν έχει γίνει ακόμα θεσμός στην Ελλάδα.

*Το γεγονός ότι τα μελομακάρονα δεν φτιάχνονται και τον υπόλοιπο χρόνο, ώστε να μπορούμε να τα τρώμε με σύνεση όποτε θέλουμε, και αναγκαστικά τρώμε τα μελομακάρονα ολόκληρης της χρονιάς μέσα σε μια βδομάδα.

*Το ότι αυτά τα μελομακάρονα θα μας κάνουν πάλι να σκεφτόμαστε το γυμναστήριο, λες και την έβδομη χρονιά που το παίρνουμε απόφαση να πάμε, θα αλλάξει κάτι.

*Τα υπερβολικά φωτάκια. Δεν έχουμε θέμα με τα φωτάκια, αγαπάμε τα φωτάκια, αλλά υπάρχει και η υπερβολή.

*Το να υπάρχει αυτή η υπερβολή στο απέναντι μπαλκόνι και να λάμπουν σαν δαιμονισμένα όλη νύχτα και να μην σε αφήνουν να κοιμηθείς.

*Ο χαμός που γίνεται στα μαγαζιά.

*Ο χαμός που γίνεται παντού, βασικά…

*…Εκτός από το κρεβάτι μας, τα Χριστούγεννα γενικά δεν είναι σέξι γιορτή. Εκτός κι αν δεν έχεις οικογένεια να σε τρέχει, αλλά και πάλι θα γινόταν πολύ καταθλιπτική η φάση για να θες να κάνεις σεξ, ή έστω διασκεδαστικό σεξ.

*Τα δέντρα που μαδάνε.

*Το ότι συμπίπτουν με το τέλος της χρονιάς, που συμπίπτει με φρενίτιδα στα περισσότερα εργασιακά περιβάλλοντα. Κρίμα, χρονιάρες μέρες.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ