Νεπάλ: Τουλάχιστον 33 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις – Κίνδυνος για δεκάδες αγνοούμενους


Τουλάχιστον 33 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πλημμύρες και κατολισθήσεις στο Νεπάλ, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι έντονες βροχοπτώσεις στο δυτικό Νεπάλ προκάλεσαν θανατηφόρες κατολισθήσεις και είχαν ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν ντόπιοι. Τουλάχιστον 33 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Οι χειρότερες βροχοπτώσεις των μουσώνων έπληξαν την επαρχία Καρνάλι στα βορειοδυτικά, όπου χιλιάδες κάτοικοι απομακρύνθηκαν, δήλωσαν αξιωματούχοι. Εκατοντάδες σπίτια έχουν υποστεί ζημιές.

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται σε όλη την επαρχία και δεκάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί. Οι διασώστες έχουν περιγράψει δυσκολίες στο να φτάσουν στην ορεινή περιοχή εν μέσω της συνεχιζόμενης βροχόπτωσης. «Έχουμε κινητοποιήσει αστυνομικούς στο έδαφος. Έχουμε κανονίσει ένα ελικόπτερο για αεροπορική διάσωση», είπε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας, σύμφωνα με την Annapurna Post.

«Ωστόσο, δυστυχώς, λόγω της μη βελτίωσης του καιρού, δεν σημειώνεται πρόοδος όπως αναμένεται». Οι περισσότερες αναφορές για αγνοούμενους προήλθαν από την περιοχή Kαλικότ. Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους εκεί την περασμένη εβδομάδα εν μέσω προειδοποιήσεων για έντονη βροχόπτωση.

Σε ορισμένες περιοχές της επαρχίας, ο ποταμός Kαρνάλι είχε ανέλθει σε πάνω από 12 μέτρα, δήλωσαν οι αρχές έκτακτης ανάγκης του Νεπάλ. Αρκετές κρεμαστές γέφυρες πάνω από τον ποταμό είχαν επίσης καταστραφεί, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο ΟΗΕ ανέφεραν ότι οι ανθρωπιστικές υπηρεσίες του διανέμουν τρόφιμα στην επαρχία Μπάνκε, στο δυτικό Νεπάλ, ενώ κυβερνητικά στελέχη έχουν στείλει βοήθεια στην περιοχή με ελικόπτερα.

Το Νεπάλ πλησιάζει στο τέλος της εποχής των μουσώνων, που συνήθως ξεκινά τον Ιούνιο και τελειώνει τον Οκτώβριο. Τουλάχιστον 110 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους φέτος σε καταστροφές που σχετίζονται με τη βροχή, σύμφωνα με το Εθνικό Επιχειρησιακό Κέντρο Έκτακτης Ανάγκης.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ