Οι «Συμμορίες της Νέας Υόρκης» γίνονται σειρά δια χειρός Σκορσέζε


Ο Μάρτιν Σκορσέζε μεταφέρει ξανά τις Συμμορίες της Νέας Υόρκης στην οθόνη, αυτή τη φορά ως τηλεπτική σειρά. 

O Μάρτιν Σκορσέζε ετοιμάζει την τηλεοπτική εκδοχή της ταινίας Οι Συμμορίες της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Deadline, o βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, θα αναμετρηθεί ξανά με το ομώνυμο βιβλίο του Χέρμπερντ Άσμπερι σε συνεργασία με τη Miramax Television, με σκοπό πουλήσουν τη νέα σειρά σε streaming πλατφόρμα.

Εκτός από την παραγωγή, ο Σκορσέζε θα βρίσκεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη σε δύο επεισόδια της σειράς. Το σενάριο, το οποίο ενθουσίασε τον σκηνοθέτη και τον έκανε να πει το μεγάλο «ναι», ανήκει στον Μπρετ Λέοναρντ. Αν και οι πληροφορίες για το επερχόμενο πρότζεκτ είναι σχεδόν ανύπαρκτες, ακούγεται ότι ο Σκορσέζε θα πει μια νέα ιστορία με καινούριους χαρακτήρες που δεν είδαμε στην εμβληματική ταινία του το 2002 με τους Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Ντάνιελ Ντέι Λιούις και Κάμερον Ντίαζ.

«Η συγκεκριμένη περίοδος και η εποχή της ιστορίας και της κληρονομιάς της Αμερικής είναι πλούσια με χαρακτήρες και ιστορίες που δεν μπορούσαμε να εξερευνήσουμε πλήρως σε μια δίωρη ταινία. Μια τηλεοπτική σειρά μάς δίνει το χρόνο και τη δημιουργική ελευθερία να φέρουμε στη ζωή αυτό τον πολύχρωμο κόσμο και όλες τις επιπτώσεις που είχε και εξακολουθεί να έχει στην κοινωνία μας», έχει δηλώσει ο Σκορσέζε.

Για την ιστορία, η ταινία του Σκορσέζε που βασίζεται στο βιβλίο του Άσμπερι (1927) και περιγράφει πραγματικά γεγονότα, τοποθετείται στις αρχές του 1860 κι ενώ η Αμερική υπέφερε από τον εμφύλιο πόλεμο, στη Νέα Υόρκη μια άλλη μάχη ξεκινούσε. Στα «Πέντε Σημεία» (Five Points) της Νέας Υόρκης οι συγκρούσεις των ντόπιων με τους Ιρλανδούς και Ιταλούς μετανάστες έκανε την περιοχή πολύ επικίνδυνη. Στο κέντρο αυτών των αναταραχών εκτυλίσσεται η ιστορία του Άμστερνταμ Βάλον, γιο του αρχηγού των μεταναστών, ο οποίος αφού βγαίνει από το ορφανοτροφείο αναζητά το φονιά του πατέρα του, τον Μπιλ τον «Χασάπη» για να πάρει εκδίκηση…

Η ταινία ήταν υποψήφια για 10 βραβεία Όσκαρ και 5 Χρυσές Σφαίρες κερδίζοντας τις δύο (Σκηνοθεσίας και τραγουδιού).

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ