ΗΠΑ: Παρατείνουν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης δημόσιας υγείας covid εβδομάδες αφότου ο Μπάιντεν δήλωσε ότι η πανδημία “τελείωσε”


HΠΑ: Οι αξιωματούχοι υγείας προειδοποιούν για χειμερινή έξαρση. Οι ΗΠΑ παρέτειναν την Πέμπτη το καθεστώς έκτακτης ανάγκης δημόσιας υγείας για την πανδημία COVID-19, εβδομάδες μετά τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του προέδρου Μπάιντεν που δήλωσε ότι η πανδημία “τελείωσε”. Η κίνηση αυτή παρατείνει την εντολή μέχρι τις 11 Ιανουαρίου 2023, καθώς οι υγειονομικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν για άλλη μια φορά για ένα χειμερινό κύμα.

Τις τελευταίες εβδομάδες, τα παιδιά επέστρεψαν στα σχολεία και οι πολιτειακοί και τοπικοί ηγέτες χαλάρωσαν ή κατάργησαν τους περιορισμούς που σχετίζονται με τον κορωνοϊό.

Σε όλες τις ΗΠΑ, τα ημερήσια κρούσματα, οι νοσηλείες και οι θάνατοι έχουν μειωθεί.

Σύμφωνα με το Κέντρο πόρων για τον κορωνοϊό, υπήρξαν σχεδόν 64.000 κρούσματα και πάνω από 650 θάνατοι την τελευταία ημέρα.

Η πρώτη κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία κηρύχθηκε τον Ιανουάριο του 2020 και έκτοτε ανανεώνεται κάθε 90 ημέρες.

Η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία επέτρεψε την επείγουσα έγκριση εμβολίων, δοκιμών και θεραπείας.

Φέτος, ωστόσο, καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν ζητά από το Κογκρέσο επιπλέον δισεκατομμύρια για τη χρηματοδότηση της πανδημίας -ανακοινώνοντας ελάφρυνση του χρέους των φοιτητών και επικαλούμενη στελέχη που σχετίζονται με την πανδημία- οι Ρεπουμπλικανοί έχουν αντιδράσει και πιέζουν να τερματιστεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σταμάτησε να στέλνει δωρεάν εξετάσεις COVID-19 με το ταχυδρομείο, λέγοντας ότι το πρόγραμμα είχε ξεμείνει από χρήματα.

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα παρέχει ειδοποίηση 60 ημερών πριν τερματίσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ