Επίδομα θέρμανσης: 300 εκατ. ευρώ περισσότερα για τους δικαιούχους


Το συνολικό κονδύλι για το επίδομα θέρμανσης τη σεζόν 2022-2023 είναι αυξημένο σε 300 εκατ. ευρώ, σε σχέση με πέρυσι, και οι δικαιούχοι υπολογίζονται σε 1,3 εκατομμύριο. 

Το πλαίσιο το οποίο ήδη έχει ανακοινωθεί, προβλέπει κατά 300 εκατ. ευρώ αυξημένο επίδομα θέρμανσης, επιδότηση στην αντλία κατά 25 λεπτά το λίτρο για το πετρέλαιο θέρμανσης και θα συνεχιστεί ενδεχομένως μέχρι και το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2023.

Το όφελος για τα νοικοκυριά που θα χρησιμοποιήσουν πετρέλαιο για ανάγκες θέρμανσης κινείται σε τρεις άξονες:

  • Το ποσό του επιδόματος θα είναι αυξημένο σε σχέση με το 2021, προβλέπεται επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης κατά 25 λεπτά το λίτρο στην αντλία από τις 14 Οκτωβρίου έως το τέλος το έτους, ενώ διπλάσιο επίδομα θα λάβουν οι νέοι δικαιούχοι.
  • Το τελικό ύψος της ενίσχυσης προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό του βασικού ποσού των 350 ευρώ με τον συντελεστή επιδότησης, 0,12 έως 1,62 ανάλογα με το ψύχος της περιοχής όπου βρίσκεται η κύρια κατοικία του νοικοκυριού.
  • Αναπροσαρμόστηκαν τα εισοδηματικά κριτήρια και το όριο καθορίστηκε σε 16.000 ευρώ για τον άγαμο και σε 24.000 ευρώ για το έγγαμο, ενώ για κάθε προστατευόμενο παιδί το ποσό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ.

Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις ανοίγει τον Νοέμβριο και οι πληρωμές θα «τρέξουν» τον Δεκέμβριο.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ