7 Δεκεμβρίου 2025

Τούρκοι δουλέμποροι αποτράπηκαν από το Λιμενικό – Συνόδευαν 9 βάρκες


Το Λιμενικό Σώμα εμπόδισε Τούρκους δουλέμπορους να εισέλθουν σε ελληνικά ύδατα με 9 βάρκες γεμάτες μετανάστες

Κατά την διάρκεια της νύχτας μεταξύ 02:00 – 07:00 απετράπη η είσοδος σε 9 βάρκες με μετανάστες και διακινητές από τα παράλια της Τουρκίας με προορισμό τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και συγκεκριμένα τα νησιά της Χίου, της Λέσβου, της Κω και της Ρόδου.

Εντοπίστηκαν από πλωτά περίπολα του λιμενικού που εμπόδισαν την κίνηση εντός των χωρικών υδάτων και υποχρέωσαν τις βάρκες με τους μετανάστες και τους διακινητές να επιστρέψουν στα τουρκικά παράλια.

Σημειώνεται ότι ο λόγος για την αύξηση αυτή των μεταναστευτικών ροών είναι η εξασθένηση των ανέμων στην περιοχή που σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ