Πώς ωφελείται το μωρό σας όταν του διαβάζετε ιστορίες πριν τον ύπνο


Οι ειδικοί προτείνουν να αρχίσετε να διαβάζετε από πολύ νεαρή ηλικία στα μικρά σας για να ενισχύσετε τη φαντασία τους. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να αρχίσετε την ανάγνωση όταν είστε ακόμα έγκυος, καθώς τα μωρά αναγνωρίζουν τη φωνή της μητέρας τους στη μήτρα.

Ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα για να διαβάσετε τις ιστορίες κάθε μέρα είναι μια καλή συνήθεια. Η ώρα του ύπνου είναι η καταλληλότερη στιγμή. Κάνοντας την ανάγνωση μέρος της νυχτερινής ρουτίνας θα βοηθήσει το μωρό σας να ηρεμήσει και να καταλάβει ότι ήρθε η ώρα να κοιμηθεί.

Η ανάγνωση σάς βοηθά όχι μόνο να το βάλετε το μωρό πιο εύκολα για ύπνο αλλά βοηθά και το ίδιο να αναπτύξει τη δημιουργικότητά του από νεαρή ηλικία, να επεξεργάζεται τις λέξεις ταχύτερα στη ζωή του κ.ά.

Ας δούμε μερικά από τα οφέλη της ανάγνωσης στα μωρά:

Αναπτύσσει την επικοινωνία
Η ανάγνωση ιστοριών βοηθά στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων επικοινωνίας, της ακοής, της μνήμης και της αναγνώρισης της γλώσσας του μωρού σας. Είναι ένας καλός τρόπος για να ενισχύσει το λεξιλόγιό του και διαφορετικές δομές φράσεων από πολύ νεαρή ηλικία. Με το χρόνο και την ηλικία, το μωρό σας θα μάθει να επικοινωνεί μέσω της γλώσσας του σώματος, των λεκτικών μεθόδων, των ακροάσεων και των γραπτών λέξεων όπως εσείς. Τα μωρά θα έχουν ακούσει όλους τους ήχους που απαιτούνται για να μιλήσουν τη μητρική τους γλώσσα μέχρι να γίνουν ενός έτους. Όσο περισσότερο διαβάζετε, τόσο περισσότερο το μικρό είναι «εκτεθειμένο» σε λέξεις.

Κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη
Οι εικονογραφήσεις και οι ιστορίες πηγαίνουν χέρι-χέρι και το μωρό σας μπορεί να αναπτύξει ιδέες- εικόνες για διάφορα παιχνίδια, ζώα, πουλιά κοκ. Προοδευτικά θα μπορεί να χρησιμοποιεί νέες λέξεις για να σκέφτεται, να αισθάνεται, να εκφράζει τα συναισθήματά του.

Γνωστικές δεξιότητες
Πολύ πριν μιλήσει το μωρό σας, απορροφά πληροφορίες σχετικά με τη γλώσσα ακούγοντας τις ιστορίες που διαβάζετε. Αυτό ασφαλώς θα παίξει σημαντικό ρόλο όταν το παιδί σας ξεκινήσει την εκπαίδευσή του. Τα μωρά περίπου στους δέκα μήνες μπορούν να μάθουν να γυρίζουν τις σελίδες και να ακούνε νέες λέξεις. Καθώς το μικρό σας συνεχίζει να μεγαλώνει, θα μάθει την τέχνη της ανάγνωσης από αριστερά προς τα δεξιά. Τα μωρά, ηλικίας περίπου ενός έτους, μπορούν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους για την επίλυση προβλημάτων ακούγοντας ιστορίες πριν το βραδινό ύπνο.

Βελτιώνει την προσοχή
Η αφοσίωση του μωρού σας στις ιστορίες είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αρχίσει να αισθάνεται άνετα με τη συνήθεια ανάγνωσης. Είναι πράγματι μια πολύ χρήσιμη και υγιής συνήθεια.

Ανακουφίζει από το άγχος
Είναι ένας καλός τρόπος για να χαλαρώσει το μυαλό και το σώμα πριν πάτε για ύπνο. Ακόμα κι αν έχει υπερδιεργεθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας, η ανάγνωση της ιστορίας θα το βοηθήσει να χαλαρώσει και να απαλλαγεί από όλες τις ανησυχίες.

Βελτιώνει την προσωπικότητα και τη γνώση
Καθώς μεγαλώνει το μωρό σας, μπορεί να αρχίσει να αναζητά μερικούς ανθρώπους και να αντλεί έμπνευση από αυτούς. Ο χρόνος ανάγνωσης είναι η κατάλληλη στιγμή για να επηρεάσετε το μικρό και να το διδάξετε τα μαθήματα ζωής. Αυτό μπορεί να βελτιώσει την προσωπικότητα και τη γνώση του.

Γίνεται καλή συνήθεια
Όταν κάνετε την ιστορία-ανάγνωση ρουτίνα του μικρού σας, γίνεται μια συνήθεια και ένα μέρος της ζωής του. Σταδιακά, η ανάγνωση γίνεται μια ευχαρίστηση συνήθεια και δεν θα χρειάζεται να του ζητήσετε να διαβάσει, αφού μεγαλώσει.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ