Μειωμένες έως και 34% οι τιμές ρεύματος τον Νοέμβριο


Σημαντικά μειωμένη σε σχέση με τον Οκτώβριο θα είναι η τιμή που θα πληρώσουν την κιλοβατώρα τον Νοέμβριο οι καταναλωτές, σύμφωνα με την εικόνα που διαμορφωνόταν αργά χθες το βράδυ για τις τιμές που ανακοίνωναν οι πάροχοι.

Στην πλειονότητα των μεγάλων παρόχων που συγκεντρώνουν και τα μεγαλύτερα μερίδια, μεταξύ των οποίων και η ΔΕΗ, η τιμή φαίνεται να διαμορφώνεται πέριξ των 40 λεπτών ανά κιλοβατώρα από 56 έως 70 λεπτά τον Οκτώβριο και 68 έως 80 λεπτά τον Σεπτέμβριο.

Στο παρά πέντε της προθεσμίας, δηλαδή λίγο πριν από τις 12 τα μεσάνυχτα, αναμενόταν χθες να ανακοινώσουν οι περισσότεροι πάροχοι τα τιμολόγια ρεύματος του Νοεμβρίου.

Η εικόνα σε σχέση με την τιμή της κιλοβατώρας που θα πληρώσουν τα νοικοκυριά τον Νοέμβριο βελτιώθηκε σημαντικά σε σχέση με αυτή της αμέσως προηγούμενης ημέρας, με τα ποσοστά μείωσης έναντι της τιμής του Οκτωβρίου να διαμορφώνονται πάνω από το 30% – όπως η «Ελίν», που ανακοίνωσε χθες τιμή στα 39,5 λεπτά από 59,9 λεπτά τον Οκτώβριο και πάγιο 4,95 ευρώ.

Στην πλειονότητα των μεγάλων παρόχων που συγκεντρώνουν και τα μεγαλύτερα μερίδια, μεταξύ των οποίων και η ΔΕΗ, η τιμή φαίνεται να διαμορφώνεται στα επίπεδα των 40 λεπτών η κιλοβατώρα από 56 έως 70 λεπτά/ κιλοβατώρα τον Οκτώβριο και 68-80 λεπτά τον Σεπτέμβριο.

Ο μεγάλος κερδισμένος θα είναι το κράτος, αφού θα περιοριστούν οι επιδοτήσεις για τη συγκράτηση των τιμών στα πέριξ των 15 λεπτών η κιλοβατώρα, όπως έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση για όσο διάστημα διαρκεί η ενεργειακή κρίση.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ