Αναπηρία: Οι γιατροί με αναπηρίες βιώνουν περισσότερη κακομεταχείριση


Οι γιατροί με αναπηρία είχαν σημαντικά μεγαλύτερη πιθανότητα να υποστούν κάθε είδους κακομεταχείριση τόσο από ασθενείς όσο και από συναδέλφους, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο στο τεύχος Οκτωβρίου του Health Affairs.

Γιατροί με αναπηρία

Η Lisa M. Meeks, από το Πανεπιστήμιο του Michigan, Ann Arbor, και οι συνεργάτες της χρησιμοποίησαν δεδομένα από ένα εθνικά αντιπροσωπευτικό δείγμα 5.851 γιατρών για να εξετάσουν την κακομεταχείριση στο χώρο εργασίας που βιώνουν οι γιατροί με αναπηρίες και να καθορίσουν εάν οι γιατροί με αναπηρίες είναι πιο πιθανό να βιώσουν κακομεταχείριση στον χώρο εργασίας τους. γιατρούς χωρίς αναπηρία.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η πλειονότητα των γιατρών με αναπηρία ανέφερε τουλάχιστον ένα είδος κακομεταχείρισης (64 τοις εκατό) και ήταν πιο πιθανό να βιώσουν όλα τα είδη κακομεταχείρισης τόσο από συναδέλφους όσο και από ασθενείς, σε σύγκριση με τους μη ανάπηρους γιατρούς. Οι γιατροί με αναπηρία είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν απειληθεί με σωματική βλάβη από συναδέλφους (αναλογία πιθανοτήτων [OR], 8,03) και ασθενείς (OR, 2,6) και είχαν περισσότερες από 17 φορές περισσότερες πιθανότητες να έχουν υποστεί σωματική βλάβη από συναδέλφους και 6,5 φορές περισσότερο πιθανόν να έχουν υποστεί σωματική βλάβη από ασθενείς. Οι γιατροί με αναπηρία είχαν 5,8 φορές περισσότερες πιθανότητες να υποβληθούν σε ανεπιθύμητες σεξουαλικές προθέσεις από συναδέλφους και 3,6 φορές περισσότερες πιθανότητες από ασθενείς σε σύγκριση με τους συνομηλίκους τους χωρίς αναπηρία.

«Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν την ανάγκη για πολιτικές και πρακτικές κατά της κακομεταχείρισης με επίκεντρο την αναπηρία», γράφουν οι συγγραφείς.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ