Επίδομα θέρμανσης: Πότε θα λάβουν προκαταβολή οι περσινοί δικαιούχοι


Επίδομα θέρμανσης: Μέσα στον Δεκέμβριο θα πιστωθεί η προκαταβολή σε όσους έλαβαν τον περασμένο χειμώνα το επίδομα θέρμανσης 

Μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου πρόκειται να δουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό την προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης τα νοικοκυριά τα οποία έλαβαν επίδομα θέρμανσης και τον περσινό χειμώνα.

Το ποσό της προκαταβολής θα είναι το ίδιο με το επίδομα που εισέπραξαν για την περίοδο 2021-2022, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί αργότερα, μετά τους συμψηφισμούς με τα παραστατικά αγοράς του πετρελαίου. Όλοι οι νέοι δικαιούχοι θα πληρωθούν στα τέλη Δεκεμβρίου.

Το επίδομα θέρμανσης, πρόκειται να χορηγηθεί σε τρεις δόσεις, με την πρώτη να καταβάλλεται τον Δεκέμβριο και τις άλλες δύο Φεβρουάριο και Απρίλιο.

Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 300 εκατ. ευρώ τα οποία θα μοιραστούν 1,3 εκατ. νοικοκυριά, με τα πρώτα 150 εκατομμύρια να πιστώνονται με την πρώτη δόση, έως το τέλος Δεκεμβρίου.

Το χρονοδιάγραμμα που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον ΑΝΤ1 για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, το οποίο ξεκινάει από 100 ευρώ και φτάνει ακόμη και τα 1.600 ευρώ για όσους δικαιούνται διπλό επίδομα, προβλέπει τα εξής:

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που θα ξεκαθαρίζει το τοπίο για τους όρους, τις προϋποθέσεις, τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια αλλά και τους δικαιούχους που θα λάβουν διπλάσιο επίδομα θέρμανσης θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

Εντός του Νοεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων θα λήξει στις 15 Δεκεμβρίου 2022.

Η καταβολή του επιδόματος θα γίνει σε τρεις δόσεις:

Έως τις 30 Δεκεμβρίου 2022 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 15 Δεκεμβρίου 2022.

Έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως τις 31 Ιανουαρίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 15 Φεβρουαρίου 2023.

Έως 28 Απριλίου 2023 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως τις 31 Μαρτίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 14 Απριλίου 2023.

Οι παλαιοί δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης, όσοι δηλαδή έλαβαν και πέρυσι επίδομα θέρμανσης, θα λάβουν ως προκαταβολή το ποσό που εισέπραξαν πέρυσι έως τις 10 Δεκεμβρίου 2022 εφόσον έως τις 30 Νοεμβρίου 2022 υποβάλουν αίτηση και έχουν προμηθευτεί πετρέλαιο θέρμανσης. Η διαφορά που προκύπτει μεταξύ του περσινού επιδόματος σε σχέση με το φετινό επίδομα, το οποίο είναι αυξημένο, θα γίνει σε δεύτερη φάση.

Τέλος, οι νέοι δικαιούχοι, όσοι δηλαδή θα υποβάλουν για πρώτη φορά αίτηση, θα λάβουν το επίδομα έως το τέλος Δεκεμβρίου.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ