8 φυσικές θεραπείες για τα σκασμένα και ξηρά χείλη


Τα χείλη μας χάνουν την υγρασία τους για πολλούς λόγους, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής των εποχών, των ανθυγιεινών συνηθειών, όπως το να τα γλείφουμε συνεχώς και της διατροφής μας. Αν και είναι σημαντικό να κρατάμε μαζί μας ένα ενυδατικό χειλιών, οι παρακάτω σπιτικές θεραπείες μπορούν να σας βοηθήσουν να επουλώσετε τα σκασμένα χείλη γρήγορα.

8 φυσικές θεραπείες για σκασμένα και ξηρά χείλη

Αμυγδαλέλαιο
Το αμυγδαλέλαιο είναι μια υποαλλεργική ενυδατική ουσία που χρησιμοποιείται ως θεραπεία για τα ξηρά χείλη. Περιέχει επίσης τους συμμάχους σας κατά των ελεύθερων ριζών, τις βιταμίνες Α και Ε.

Αγγούρι
Το αγγούρι αποτελεί την τέλεια θεραπεία για τα ερεθισμένα και ξηρά χείλη. Κόψτε το σε ψιλές φέτες και αφήστε τες πάνω στα χείλη σας για 5 λεπτά. Θα ενυδατώσει ξανά τα ξηρά χείλη και θα τα κάνει απαλά.

Χυμός λεμονιού
Ο χυμός λεμονιού θρέφει τα χείλη και προλαμβάνει κατά της γήρανσης. Δημιουργήστε ένα μείγμα με ένα κουταλάκι του γλυκού κρέμας και τρεις σταγόνες χυμό λεμονιού. Τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο για μία ώρα και εφαρμόστε το πάνω και γύρω από τα χείλη σας πριν πάτε για ύπνο.

Λάδι καρύδας
Το λάδι καρύδας είναι ένα πολύ εύκολο μέσο θεραπείας των άσχημα σκασμένων χειλιών. Εφαρμόστε λίγο πάνω στα χείλη σας και θα δείτε σύντομα τη διαφορά.

Υγραντήρας
Τα χείλη μας μπορούν να ξεραθούν γρήγορα ενώ κοιμόμαστε. Αφήστε για λίγες ώρες τον υγραντήρα στο υπνοδωμάτιό σας και θα δείτε διαφορά τόσο στην επιδερμίδα, όσο και στα χείλη σας.

Απολέπιση με ζάχαρη και μέλι
Η απολέπιση των χειλιών σας βοηθά καθώς απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και βοηθάτε τα χείλη σας να ενυδατωθούν και να γίνουν απαλότερα. Ανακατέψτε τη ζάχαρη και το μέλι και τρίψτε το μείγμα στα χείλη σας. Αφήστε το για λίγα λεπτά πριν το ξεπλύνετε.

Σακουλάκια πράσινου τσαγιού
Αυτή η τεχνική είναι από τις παλαιότερες και τις αποτελεσματικότερες. Πιέστε ένα χρησιμοποιημένο σακουλάκι πράσινου τσαγιού στα χείλη σας για τέσσερα λεπτά. Δοκιμάστε το κάθε μέρα ώστε να ενυδατώσετε όσο περισσότερο γίνεται τα χείλη σας.

Ελαιόλαδο
Το ελαιόλαδο είναι ένα φυσικό ενυδατικό και λιπαντικό συστατικό. Κάντε μασάζ με αυτό στα ξηρά σας χείλη και θα τα βοηθήσετε σύντομα να ενυδατωθούν. Μπορείτε επίσης να ανακατέψετε ελαιόλαδο σε ένα ποτήρι νερό και να πίνετε από λίγο καθημερινά για θρέψη και ενυδάτωση.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ