Άσκηση: Πόσο γρήγορα πρέπει να περπατάτε για να μετρήσει ως cardio;


Το περπάτημα είναι ίσως το πιο προσιτό είδος σωματικής δραστηριότητας που υπάρχει. Εάν μόλις ξεκινάτε το ταξίδι σας στη φυσική κατάσταση ή αναρρώνετε από έναν τραυματισμό, είναι ο τέλειος τρόπος για να ξεκινήσετε να κινείτε το σώμα σας. Αλλά μερικές φορές, μπορεί να είστε έξω για μια βόλτα και αναπόφευκτα να προσπεράσετε έναν δρομέα που περνά με ταχύτητα. Όταν συμβαίνει αυτό, μπορεί να είναι εύκολο να συγκρίνετε τον εαυτό σας μαζί του. Το περπάτημα μετράει καν ως cardio; Μπορείτε να το καταγράψετε ως άσκηση στο smartwatch σας;

«Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν ότι το περπάτημα δεν είναι προκλητικό ή αρκετά έντονο για να θεωρείται αποτελεσματική άσκηση, ωστόσο, το περπάτημα είναι μια πολύ ωφέλιμη, απλή μορφή άσκησης με επιλογές για αύξηση της έντασης και πρόκλησης, και είναι ένας από τους τύπους σωματικών δραστηριοτήτων που προτείνουν τα CDC», λέει η Shellie Wingate, personal trainer και πιστοποιημένη προπονήτρια υγείας που ειδικεύεται στη βοήθεια γυναικών άνω των 40 ετών. Το περπάτημα με οποιαδήποτε ταχύτητα έχει πολλά οφέλη για την υγεία.

Το περπάτημα μετράει ως cardio;

Το περπάτημα με όλες τις ταχύτητες είναι ωφέλιμο για την καρδιά, ειδικά αν δεν έχετε συνηθίσει να περπατάτε πολύ. Με οποιαδήποτε ταχύτητα που αποτελεί πρόκληση βοηθά στη βελτίωση της αντοχής και του καρδιακού παλμού σε ηρεμία. Εάν περπατάτε με σκοπό να είναι προπόνηση cardio, η διάρκεια που πρέπει να περπατήσετε εξαρτάται από το πόσο γρήγορα πηγαίνετε. Αν περπατάτε πιο γρήγορα, μπορείτε να περπατήσετε για μικρότερο χρονικό διάστημα και αν περπατάτε πιο αργά, μπορείτε να περπατήσετε για περισσότερη ώρα. Το να προσέχετε τον καρδιακό σας ρυθμό ή το πόσο γρήγορα χτυπάει η καρδιά σας, είναι ένας καλός τρόπος να γνωρίζετε πόσο σκληρά εργάζεται το σώμα σας κατά τη διάρκεια της βόλτας σας.

Εάν ο σφυγμός σας είναι σχεδόν ίδιος με εκείνον όταν κάθεστε στον καναπέ, είναι ένας δείκτης ότι μπορείτε να τον αυξήσετε – κυριολεκτικά. Εάν περπατάτε με τον κατάλληλο ρυθμό για καρδιο, θα πρέπει να μπορείτε να κάνετε μια χαλαρή συζήτηση, αλλά δεν θα μπορείτε να τραγουδήσετε ένα τραγούδι. Ωστόσο, το περπάτημα με χαλαρό ρυθμό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των κινδύνων για την υγεία και στη διατήρηση ή στη βελτίωση της κινητικότητας, κάνοντας τις καθημερινές δραστηριότητες ευκολότερες και παρατείνοντας την ανεξάρτητη ζωή όσο μεγαλώνετε.

Πόσο συχνά πρέπει να περπατάτε ως προπόνηση cardio;

Οι οδηγίες των CDC αναφέρουν 150 λεπτά μέτριας έντασης σωματική δραστηριότητα την εβδομάδα. Αυτό σημαίνει ότι περπατάτε με γρήγορο ρυθμό που αυξάνει τον καρδιακό σας ρυθμό. Αυτό μεταφράζεται σε περίπου 30 λεπτά περπάτημα τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας. Αν αυτό είναι δύσκολο για εσάς, μπορείτε να ξεκινήσετε με 10 λεπτά περπάτημα τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας, αυξάνοντας σιγά-σιγά τη διάρκεια καθώς το σώμα σας προσαρμόζεται. Ίσως δεν είναι το επίπεδο φυσικής σας κατάστασης που δυσκολεύει το περπάτημα για 30 λεπτά. ίσως απλά δεν μπορείτε να βρείτε το χρόνο.

Εάν συμβαίνει αυτό, μπορείτε να διαιρέσετε τα 30 λεπτά προς τα πάνω, κάνοντας τρεις βόλτες των 10 λεπτών ή δύο περιπάτους των 15 λεπτών κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το περπάτημα για μεταφορά, όπου είναι ασφαλώς δυνατό, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να «γλιστρήσετε» σε κάποια άσκηση. Ακόμα κι αν μένετε πολύ μακριά από τον προορισμό σας για να περπατήσετε όλη την απόσταση, μπορείτε να δοκιμάσετε να παρκάρετε ένα ή δύο τετράγωνα μακριά από τη δουλειά, ένα εστιατόριο ή ένα κατάστημα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ