Forbes: Πώς η Κρις Τζένερ έκανε τις Καρντάσιαν πλούσιες ινφλουένσερ


Το «φαινόμενο» Καρντάσιαν και τον ρόλο της «momager», Κρις Τζένερ στη δημιουργία της αυτοκρατορίας των διασημότερων ινφλουένσερ στον κόσμο, αναλύει σε άρθρο του το Forbes – H κόρη των πωλητών κεριών που έγινε ζάπλουτη

Mία από τις πιο πολυσυζητημένες προσωπικότητες της αμερικάνικης τηλεόρασης, η Κρις Τζένερ απέκτησε φήμη και χρήματα και έπαιξε το παιχνίδι του Χόλιγουντ με τους δικούς της όρους.

Δημιούργησε μια μεγάλη οικογένεια αποτελούμενη από έξι παιδιά και έντεκα εγγόνια. Η 67χρονη σήμερα «momager», όπως την αποκαλούν είναι μια τρυφερή μητέρα και την ίδια στιγμή μια σκληρή μάνατζερ. Το reality σόου που αποτυπώνει τη ζωή τόσο της ίδιας όσο και των διάσημων κοριτσιών της επέστρεψε σε νέα τηλεοπτική στέγη με άκρως πικάντικες λεπτομέρειες. Η ζωή της, άλλωστε, κάλλιστα θα μπορούσε να γίνει ταινία.

Τι είναι αυτό που την κάνει ίσως την καλύτερη momager (mom + manager); Όπως έχει τονίσει η ίδια, «όταν πρόκειται για το παιδί σου, ξεπερνάς οτιδήποτε θα μπορούσε να περιλαμβάνει όσα θα έπρεπε να κάνεις ως ένας τυπικός άνθρωπος που παίρνει έναν μισθό. Αισθάνομαι σαν πυροσβέστης γιατί πάντα, όλη μέρα, κάθε μέρα σβήνω φωτιές».

Η Κρις Τζενερ η οποία υπήρξε και παραγωγός του σόου, λαμβάνει προμήθεια 10% από τα κέρδη όλων των πρότζεκτ για καθένα από τα παιδιά της, οπότε δεν προκαλεί έκπληξη ότι σύμφωνα με τη λίστα του Forbes η περιουσία της ανέρχεται περίπου στα 200 εκατομμύρια δολάρια. Άλλωστε εκείνη είχε την αρχική ιδέα της δημιουργίας του συγκεκριμένου reality σόου, φτάνοντας να κερδίζουν 100.000 δολάρια ανά επεισόδιο.

Η περιουσία της σύμφωνα με το Forbes

Το Forbes εκτιμά ότι τα μερίδιά της στις επιχειρήσεις της Κιμ περιλαμβάνουν το 1% της εταιρείας Skims, η οποία εκτιμήθηκε από τους επενδυτές στα 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο. Το 5% της Kylie Cosmetics, το 51% της οποίας πουλήθηκε στην Coty τον Ιανουάριο του 2020 σε μια συμφωνία που αποτίμησε την επιχείρηση σε σχεδόν 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια και 10% της εταιρείας τζιν και μόδας Good American (που συνίδρυσε με την κόρη της Κλόε), επιπλέον του 7% στην Safely.

Το άρθρο του Forbes.

Επιπλέον υπολογίζεται ότι είχε μερίδιο 10% στο KKW Beauty της Κιμ Καρντάσιαν και πήρε περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια όταν πούλησαν μερίδιο 20% της επιχείρηση.

Συνολικά, προσθέτοντας πολλά σπίτια συν τα κέρδη από την τηλεοπτική εκπομπή και τα μερίσματα από τις εταιρείες των κορών της, το Forbes υπολογίζει την καθαρή περιουσία της Τζένερ σε 200 εκατομμύρια δολάρια. Όχι τόσο όσο τα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια της Κιμ ή τα 600 εκατομμύρια δολάρια της Κάιλι, αλλά αρκετά εντυπωσιακή σε σχέση με όσα χρήματα διέθετε πριν από μιάμιση δεκαετία.

Keeping Up with the Kardashians

Η Τζένερ συναντήθηκε με τον Ράιαν Σίκρεστ το 2007, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένα ριάλιτι σόου με βάση την οικογένειά της.

Ο Σίκρεστ, ο οποίος είχε τη δική του εταιρεία παραγωγής, αποφάσισε να αναπτύξει την ιδέα. Η εκπομπή τελικά προβλήθηκε στον αέρα του καναλιού E! με την Τζένερ ενεργώντας ως εκτελεστικός παραγωγός.

Η σειρά εστιάζει στην προσωπική και επαγγελματική ζωή των Kardashian–Jenner. Η σειρά έκανε το ντεμπούτο της στις 14 Οκτωβρίου 2007, και έχει γίνει ένα από τα μακροβιότερα ριάλιτι στην τηλεόραση της αμερικανικής τηλεόρασης.

Η εκπομπή έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη διαφόρων spin-offs, όπως η Kourtney και η Khloé Take Miami (2009), Kourtney και Kim Νέα Υόρκη (2011), Khloé & Lamar (2011), μεταξύ άλλων.

Ταπεινή καταγωγή

Γεννημένη το 1955 στο Σαν Ντιέγκο, η Κρις μεγάλωσε σε μια οικογένεια λιανοπωλητών που είχαν μερικά από τα πρώτα καταστήματα κεριών στην περιοχή. Μετά το γυμνάσιο είχε μια θητεία ως αεροσυνοδός της American Airlines.

Ο πρώτος της γάμος ήταν με τον δικηγόρο Robert Kardashian (που αργότερα έγινε ευρέως γνωστός για την έγκαιρη νομική εκπροσώπηση του O. J. Simpson) στις 8 Ιουλίου 1978.

Ο Καρντάσιαν και η Τζένερ έχουν τέσσερα παιδιά, τις κόρες Κόρτνεϊ (γεννημένη το 1979), Κιμ (γεννήθηκε το 1980), Κλόε (γεννήθηκε το 1984), και το γιο τους Ρομπ (γεννήθηκε το 1987). Το ζευγάρι χώρισε τον Μάρτιο του 1991, αλλά παρέμειναν στενοί φίλοι μέχρι το θάνατό του από καρκίνο του οισοφάγου κατά το 2003.

Τον Απρίλιο του 1991, ένα μήνα μετά το διαζύγιό της από τον Καρντάσιαν, η Τζένερ παντρεύτηκε τον δεύτερο σύζυγο της, τον συνταξιούχο Ολυμπιονίκη Μπρους Τζένερ, Το ζευγάρι έχει δύο κόρες μαζί: την Κένταλ (γεννημένη το 1995) και την Κάιλι (γεννημένη το 1997). Στην αυτοβιογραφία της, η Τζένερ εξήγησε ότι ονόμασε την κόρη της Κεντάλ Νικόλ μετά την Νικόλ Μπράουν Σίμπσον.

Οι Jenners ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους τον Οκτώβριο του 2013, και τον Σεπτέμβριο του 2014, κατέθεσε αίτηση διαζυγίου, επικαλούμενη αγεφύρωτες διαφορές.Το διαζύγιο έγινε οριστικό στις 23 Μαρτίου του 2015

Ο κατά 25 χρόνια νεότερος σύντροφός της

Τα τελευταία επτά χρόνια είναι σε σχέση με τον 41χρονο επιχειρηματία και μάνατζερ ταλέντων Κόρεϊ Γκαμπλ. Τα 25 χρόνια που τους χωρίζουν δεν την απασχόλησαν ποτέ, ενώ δεν έχει αρνηθεί ότι έχει αδυναμία στους νεότερους άντρες.

Η πρώτη τους γνωριμία έγινε τον Αύγουστο του 2014 σε ένα πάρτι του πρώην πλέον συζύγου της Κιμ Καρντάσιαν, Κάνιε Γουέστ, στην Ίμπιζα. Λίγους μήνες μετά η σχέση τους ήταν πια γνωστή και ο ίδιος εμφανιζόταν στο reality σόου της οικογένειας.

«Βρίσκομαι σε μια πολύ καλή σχέση, είμαι ευτυχισμένη και δεν θέλω να το χαλάσω. Δεν έχω ανάγκη να βάλω ένα μακρύ λευκό φόρεμα και να περπατήσω στο ιερό. Το έχω κάνει. Νομίζω ότι αισθάνομαι πραγματικά ευγνώμων και ευλογημένη για το παρελθόν μου και όσα έχω ζήσει και ανυπομονώ για το μέλλον που έρχεται» έχει πει σε συνέντευξή της για το ενδεχόμενο τρίτου γάμου. Τον περασμένο Νοέμβριο, την ημέρα των γενεθλίων του Κόρεϊ Γκαμπλ, η Κρις είχε εκφράσει την αγάπη της προς το πρόσωπό του λέγοντας: «Έχεις ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό κομμάτι της καρδιάς και της ψυχής μου. Σε αγαπώ τόσο πολύ, μωρό μου. Σ’ ευχαριστώ για όλα όσα είσαι στη ζωή μου. Είμαι πραγματικά ευλογημένη».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ