Δείτε live τις πρώτες δηλώσεις του Ρίσι Σούνακ


Οι πρώτες δηλώσεις του Ρίσι Σούνακ ως νέου πρωθυπουργού της Βρετανίας – Ο Σούνακ θα είναι ο τρίτος πρωθυπουργός της χώρας μέσα σε λιγότερους από δύο μήνες και ο πέμπτος μετά το δημοψήφισμα για το Brexit, το 2016, όταν άνοιξε ένα μακρύ κεφάλαιο πρωτοφανών πολιτικοοικονομικών αναταράξεων στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Ρίσι Σούνακ θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας: ο πρώην υπουργός Οικονομικών κέρδισε σήμερα την κούρσα για την Ντάουνινγκ Στριτ, χωρίς αντίπαλο, αφού ο Μπόρις Τζόνσον παραιτήθηκε από τη διεκδίκηση και η Πένι Μόρντοντ δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών.

Παρακολουθήστε ζωντανά τις πρώτες δηλώσεις του Ρίσι Σούνακ, ως νέου πρωθυπουργού της Βρετανίας:

Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησής του θα είναι η επίτευξη οικονομικής σταθερότητας και στη συνέχεια η υλοποίηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε το κόμμα πριν από τις εκλογές του 2019, δήλωσε ο Ρίσι Σούνακ στην κοινοβουλευτική ομάδα των Συντηρητικών, σύμφωνα με τον βουλευτή Ίαν Ντάνκαν Σμιθ.

Ο Σούνακ υποσχέθηκε επίσης ότι στην κυβέρνησή του θα εκπροσωπηθούν «όλες οι πτέρυγες» του κόμματος, σύμφωνα με την εφημερίδα Sun. Όπως είπε, θα επικεντρωθεί «στην πολιτική και όχι στις προσωπικότητες», τονίζοντας ότι το κόμμα έχει μία ευκαιρία για να πετύχει τους στόχους του.

Ο Σούνακ έκανε έκκληση ενότητας και απέκλεισε το ενδεχόμενο προκήρυξης βουλευτικών εκλογών.

Η απερχόμενη πρωθυπουργός Λιζ Τρας συνεχάρη τον Σούνακ για την εκλογή του στην ηγεσία των Συντηρητικών και εξέφρασε «την πλήρη στήριξή της» στο πρόσωπό του, με ανάρτησή της στο Twitter.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ