Βρετανία: Στο Μπάκιγχαμ αύριο ο Σούνακ – Συναντά τον βασιλιά Κάρολο


Ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄ θα δεχτεί τον Ρίσι Σούνακ για να του αναθέσει την πρωθυπουργία

Ο Ρίσι Σούνακ θα γίνει δεκτός αύριο Τρίτη από τον βασιλιά Κάρολο Γ΄ ο οποίος θα του αναθέσει και επισήμως τον σχηματισμό κυβέρνησης, ανακοίνωσε απόψε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Η Λιζ Τρας, η οποία παραιτήθηκε την Πέμπτη από το αξίωμα, θα μιλήσει στους δημοσιογράφους έξω από την πρωθυπουργική κατοικία γύρω στις 10.15 τοπική ώρα (12.15 ώρα Ελλάδας) και στη συνέχεια θα πάει στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για να συναντηθεί με τον βασιλιά Κάρολο.

Αμέσως μετά, ο βασιλιάς θα δεχτεί τον Σούνακ για να του αναθέσει την πρωθυπουργία. Ο Σούνακ θα επιστρέψει στη Ντάουνινγκ Στριτ και θα εκφωνήσει μια ομιλία γύρω στις 11.35 (13.35 ώρα Ελλάδας).

Ρίσι Σούνακ: «Μιλούσε σαν ρομπότ» ο Βρετανός πρωθυπουργός

Γιος Ινδών μεταναστών, ζάμπλουτος επενδυτής και πλέον πρωθυπουργός της Βρετανίας. Αυτός είναι ο Ρίσι Σούνακ που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της Βρετανίας μέσα σε δύο μήνες.

Ο Ρίσι Σούνακ του Συντηρητικού Κόμματος σε μία ομιλία που δεν διήρκησε ούτε δύο λεπτά, εμφανίστηκε ενωτικός και ταπεινός, θέλοντας να αλλάξει τη στρατηγική από την προκάτοχό του, Λιζ Τρας και τον Μπόρις Τζόνσον.

Τι είπε στην ομιλία του ο Ρίσι Σούνακ

Στην πρώτη του ομιλία ο Ρίσι Σούνακ από τη θέση του επικεφαλής των Τόρις, υποσχέθηκε να υπηρετήσει «με ακεραιότητα και ταπεινότητα», καθώς λέει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει «βαθιά οικονομική πρόκληση».

Ξεκίνησε τον λόγο του αποτίοντας φόρο τιμής στη Λις Τρας και την ηγεσία της, λέγοντας ότι υπηρέτησε «υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες». «Αισθάνεται ταπεινός που εξελέγη αρχηγός του Συντηρητικού και Ενωτικού κόμματος» είπε και συνέχισε λέγοντας πως είναι το μεγαλύτερο προνόμιο της ζωής του «να μπορώ να υπηρετήσω το κόμμα που αγαπώ και να δώσω πίσω στη χώρα στην οποία οφείλω τόσα πολλά».

Παράλληλα όπως είπε, «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αντιμετωπίζουμε μια βαθιά οικονομική πρόκληση. Τώρα χρειαζόμαστε σταθερότητα και ενότητα. Και θα βάλω ως ύψιστη προτεραιότητά μου να ενώσω το κόμμα μας και τη χώρα μας. Γιατί μόνο έτσι θα ξεπεράσουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και θα χτίσουμε ένα καλύτερο, πιο ελπιδοφόρο μέλλον για τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Δεσμεύομαι ότι θα σας υπηρετήσω με ακεραιότητα και ταπεινότητα και θα εργάζομαι μέρα με τη μέρα για να αποδώσω τον βρετανικό λαό».

Διαβάστε ακόμη:


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ