Εντυπωσιακές πατημασιές δεινοσαύρων ηλικίας 100 εκατ. ετών ανακάλυψαν οι επιστήμονες. Η περιοχή ήταν πηγή νερού


Στο Σάσεξ της Βρετανίας βρέθηκαν δεκάδες, καλά διατηρημένες πατημασιές δεινοσαύρων. Η ηλικία τους φαίνεται να είναι τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων χρόνων.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, με επικεφαλής τον ‘Αντονι Σιλίτο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό παλαιογεωγραφίας-παλαιοκλιματολογίας-παλαιοοικολογίας «Palaeogeography, Palaeoclimatology, Palaeoecology», σύμφωνα με το BBC και την Independent, διέκριναν τουλάχιστον επτά διαφορετικά είδη δεινοσαύρων. Οι πατημασιές «μαρτυρούν» τα είδη των δεινοσαύρων, μεταξύ των οποίων είναι ο Ιγκουανόδων, ο Αγκυλόσαυρος και ένα είδος στεγόσαυρου.

Τα 85 απολιθώματα είναι από την πρώιμη Κρητιδική περίοδο. Βγήκαν στην επιφάνεια μετά από διάβρωση του εδάφους, λόγω της έντονης κακοκαιρίας το χειμώνα στο Χέιστινγκς, όπου έγινε κατάρρευση ασβεστολιθικών πετρωμάτων.

Τα 85 απολιθώματα είναι από την πρώιμη Κρητιδική περίοδο. Βγήκαν στην επιφάνεια μετά από διάβρωση του εδάφους.

Οι πατημασιές των δεινοσαύρων έχουν μήκος πάνω από 60 εκατοστά. Είναι πολύ καλά διατηρημένες και φαίνονται όλες οι λεπτομέρειες της ανατομίας τους.
Στην περιοχή που έγινε η ανακάλυψη, εκτιμάται ότι κάποτε βρισκόταν κοντά κάποια πηγή νερού. Αυτό υποστηρίζουν οι ερευνητές, καθώς κοντά στις πατημασιές βρέθηκαν απολιθώματα από φυτά και ζώα. Οι παλαιοντολόγοι συνεχίζουν τις έρευνες στην περιοχή, γιατί θεωρούν ότι θα βρουν κι άλλα απολιθώματα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ