Παρασκήνιο: Ο Πάτσης, το νόμιμο και το ηθικό και η οργή Μητσοτάκη


Δεν θα ανεχθεί από κανέναν τέτοιες συμπεριφορές ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαμηνύει το Μαξίμου – Παραδέχεται το λάθος του ο Ανδρέας Πάτσης, προβάλλοντας όμως απίστευτες δικαιολογίες

Ολόσωστη χαρακτήρισε την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Ανδρέας Πάτσης στον απόηχο των καταγγελιών σε βάρος του για επιχειρηματικές δραστηριότητες με εξαγορά κόκκινων δανείων και υπέρογκες αμοιβές από τα ΕΛΤΑ, προβαίνοντας όμως σε απίστευτες δικαιολογίες για τη δράση του, οι οποίες φέρνουν σε δύσκολη θέση τόσο τη ΝΔ όσο βεβαίως και τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς της χώρας.

Παρά το γεγονός ότι στην υπόθεση του πρώην γαλάζιου βουλευτή ισχύει το ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό ο κ. Πάτσης επιμένει να κρατάει την έδρα κι αυτό είναι ακόμα χειρότερο διότι δείχνει ασέβεια και στο εκλογικό σώμα και στους θεσμούς του κοινοβουλίου. Οι απίστευτες δικαιολογίες του ανεξάρτητου βουλευτή ότι δεν ήξερε και ότι δεν μπορεί να τα ξέρει όλα! «Όταν όλες αυτές οι ξένες εταιρείες δημοσιοποιήθηκαν, κανείς δεν είπε στον νέο δικηγόρο ότι υπάρχει κάτι παράνομο. Ομολογώ ότι δεν γνώριζα πως υπήρχε τέτοιο πρόβλημα», είπε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, για το ασυμβίβαστο που υπάρχει για έναν βουλευτή και την συμμετοχή σε εξωχώρια εταιρεία.

Παρά το γεγονός ότι η υπόθεσή του δημιουργεί σοβαρότατο πολιτικό πρόβλημα και κόστος στη ΝΔ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όταν ενημερώθηκε αναλυτικά για όλες τις πτυχές της υπόθεσης ήταν απόλυτος για την απομάκρυνσή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Όπως έλεγαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι παρά το γεγονός ότι η περίπτωσή του δημιουργεί πρόβλημα λίγους μήνες πριν τις εκλογές, ο πρωθυπουργός έδρασε αστραπιαία και τον απέπεμψε χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Παρά το γεγονός ότι στην κυβέρνηση κρατούν χαμηλούς τόνους στο όλο ζήτημα, ο ίδιος ο κ. Πάτσης συνεχίζει να πέφτει σε πολιτικά σφάλματα δίνοντας τροφή στην αντιπολίτευση που σηκώνει το θέμα όσο πιο ψηλά μπορεί. Προβάλλει δικαιολογίες που όχι μόνο δεν πείθουν κανέναν, αλλά προκαλούν την οργή των πολιτών: «Η πρώτη καταγγελία ήταν για μια τράπεζα και για συμμετοχή σε μια εξωχώρια εταιρεία. Ήταν δική μου η εξωχώρια εταιρεία. Αυτό ελέγχθηκε από την Βουλή. Κανένας δεν μου είπε ότι αυτό ήταν παράνομο. Το πόρισμα της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής έβγαλε πόρισμα απαλλακτικό για μένα, μετά από την έρευνα από ελεγκτική εταιρεία» και συμπλήρωσε «αν το μεμπτό στην πολιτική μου διαδρομή είναι πως αυτές οι εταιρείες είναι δικές μου και θα έπρεπε να τις μεταβιβάσω στα παιδιά μου, ας είναι…».

«Δικηγόρος είμαι, αλλά δεν ασχολούμαι με τα πάντα και δεν γνωρίζω τα πάντα. Από την ώρα που έγινα βουλευτής και έγινε έλεγχος, ουδείς με πήρε ένα τηλέφωνο να πεις “ξέρεις κάτι, αυτό δεν πρέπει να είναι έτσι”», υποστήριξε ο Ανδρέας Πάτσης.

Εντός του πρωινού καφέ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τον γραμματέα της Κ.Ο. της ΝΔ Γιάννη Μπούγα να τον καλέσει άμεσα για εξηγήσεις. Όταν τελείωσε ο πρωινός καφές ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού άκουσε τα όσα του μετέφερε ο Μπούγας είπε στους συνεργάτες του: «Να φύγει τώρα, αυτά δεν τα ανέχομαι ούτε εγώ, ούτε η ΝΔ». Γίνεται αντιληπτό ότι ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να ανεχτεί το παραμικρό από κανέναν βουλευτή ή υπουργό του και η κίνηση του δείχνει ότι δεν θα διστάσει να ξαναπάρει κεφάλια αν χρειαστεί. Άλλωστε το ίδιο έκανε και στην υπόθεση των υποκλοπών αγνοώντας το οποιοδήποτε πολιτικό κόστος.

Σχετικέ ειδήσεις:

Οικονόμου για Πάτση: Δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις, δεν ήταν ανεκτό

Ανδρέας Πάτσης: Μένω στη Βουλή, θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πάτσης και οι «γαλάζιες ακρίδες» σε πρώτο πλάνο


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ