Ακτιβιστές Λονδίνο: Διαδηλωτές κατά του πετρελαίου στο Λονδίνο βάφουν με σπρέι τις βιτρίνες των αντιπροσωπειών Bentley, Ferrari & Bugatti


Ακτιβιστές Λονδίνο: Οι διαδηλώσεις Just Stop Oil συνεχίζονται εδώ και εβδομάδες με βανδαλισμούς σε πίνακες ζωγραφικής και δημόσιους χώρους. Οι διαδηλωτές του “Just Stop Oil” στο Ηνωμένο Βασίλειο έβαψαν με σπρέι την αντιπροσωπεία αυτοκινήτων της Ferrari Διαδηλωτές έβαψαν με σπρέι τις βιτρίνες μιας αντιπροσωπείας αυτοκινήτων της Ferrari στο Ηνωμένο Βασίλειο Η αστυνομία του Λονδίνου συνέλαβε δύο ακτιβίστριες των διαδηλώσεων “Just Stop Oil”, αφού έριξαν μπογιά στην πρόσοψη των αντιπροσωπειών αυτοκινήτων Ferrari, Bugatti και Bentley στο κέντρο της πόλης. Οι δύο γυναίκες χρησιμοποίησαν πυροσβεστήρες για να ψεκάσουν με πορτοκαλί μπογιά τις βιτρίνες των δύο εγκαταστάσεων της Berkeley Square στην εύπορη γειτονιά Mayfair του West End του Λονδίνου στις 8:30 π.μ. την Τετάρτη.

Οι διαδηλωτές έβαψαν επίσης την πρόσοψη μιας αντιπροσωπείας Bugatti, ανέφερε η εφημερίδα Independent.

Ένα άτομο ακούγεται στο βίντεο του βανδαλισμού να λέει “Τι κάνετε;” και στη συνέχεια “Είστε ντροπή!” καθώς οι γυναίκες τελειώνουν να καλύπτουν τα παράθυρα. Μόλις τελείωσαν, οι διαδηλώτριες άφησαν κάτω τις μπογιές και έβγαλαν λόγο καταγγέλλοντας την αγορά πολυτελών αυτοκινήτων, ενώ “οι άνθρωποι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά ούτε να φάνε ή να ζεστάνουν τα σπίτια τους”.

Η Met Police δήλωσε ότι συνέλαβε δύο άτομα για ποινικές κατηγορίες, ανέφερε η Mirror.

“Διαδηλωτές ψέκασαν με μπογιά τα γκαράζ της Ferrari και της Bentley στην πλατεία Μπέρκλεϊ στις 8:39 π.μ.”, δήλωσε στους δημοσιογράφους εκπρόσωπος της Met Police.

“Οι αστυνομικοί της Met βρέθηκαν γρήγορα στο σημείο και στις 8:46 π.μ. συνέλαβαν δύο άτομα για εγκληματική ζημιά. Τέθηκαν υπό κράτηση σε αστυνομικό τμήμα του κεντρικού Λονδίνου”.

Εκπρόσωπος του κινήματος δήλωσε ότι η διαμαρτυρία “ακολουθεί τρεις εβδομάδες συνεχούς πολιτικής αντίστασης από τους υποστηρικτές του Just Stop Oil, κατά τη διάρκεια των οποίων η αστυνομία προχώρησε σε 585 συλλήψεις”.

“Από την έναρξη της εκστρατείας την 1η Απριλίου, οι υποστηρικτές του Just Stop Oil έχουν συλληφθεί 1.900 φορές, ενώ 7 υποστηρικτές βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη φυλακή”, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

“Αυτό δεν είναι ένα γεγονός μιας ημέρας, να μας περιμένετε κάθε μέρα και οπουδήποτε”.

“Πρόκειται για μια πράξη αντίστασης ενάντια σε μια εγκληματική κυβέρνηση και το γενοκτονικό σχέδιο θανάτου της”, συνέχισε ο εκπρόσωπος. “Οι υποστηρικτές μας θα επιστρέψουν – σήμερα, αύριο και μεθαύριο – και την επόμενη μέρα – και κάθε μέρα μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά μας: κανένα νέο πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο Ηνωμένο Βασίλειο”.

Μία από τους διαδηλώτριες, η 31χρονη Έμα Μπράουν από τη Σκωτία, δήλωσε ότι συμμετείχε στη διαμαρτυρία για να “απαιτήσει από αυτή την τοξική κυβέρνηση στο Γουέστμινστερ να κάνει άλλη μια στροφή”, αυτή τη φορά “στο διαλυμένο ενεργειακό μας σύστημα”.

“Πάρτε τα χέρια σας από το πετρέλαιο της Βόρειας Θάλασσας και αναβαθμίστε γρήγορα τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που θα αποτρέψουν την καταστροφική κλιματική καταστροφή και θα μειώσουν τους λογαριασμούς μας”, δήλωσε η Μπράουν. “Αυτή είναι η άμεση δράση που χρειαζόμαστε για να βοηθήσουμε το κόστος ζωής και την κλιματική κρίση. Όχι περισσότερο πετρέλαιο για να επωφελούνται οι δισεκατομμυριούχοι”.

Η Σκωτία χρησιμεύει ως κρίσιμος κόμβος για την παραγωγή πετρελαίου στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω της πρόσβασης σε δεκάδες αποθέματα πετρελαίου στα ανοικτά των ακτών της Βόρειας Θάλασσας.

Το Γραφείο Προϋπολογισμού Ευθύνης του Ηνωμένου Βασιλείου (OBR) σημείωσε ότι η διολίσθηση των τιμών και της παραγωγής πετρελαίου είδε τη Σκωτία να αποφέρει περίπου 500 εκατομμύρια στερλίνες (περίπου 580 εκατομμύρια δολάρια) το 2020, αλλά οι προβλέψεις εκτοξεύτηκαν ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία.

Τώρα, το OBR ανέφερε ότι η Σκωτία παρήγαγε έσοδα περίπου 3,2 δισεκατομμυρίων λιρών το 2021-22, με τις προβλέψεις από τον Μάρτιο του 2022 να δείχνουν ότι τα έσοδα θα μπορούσαν να αυξηθούν περαιτέρω σε 7,8 δισεκατομμύρια λίρες το 2022-23 – η υψηλότερη απόδοση από την περιοχή από το 2010-11, σύμφωνα με το Οικονομικό Παρατηρητήριο.

Οι διαδηλωτές του Just Stop Oil έχουν γίνει πρωτοσέλιδο τις τελευταίες εβδομάδες με μια σειρά από επιτελεστικές διαδηλώσεις, όπως η ρίψη σούπας ντομάτας σε έναν πίνακα του Βίνσεντ βαν Γκογκ και η ρίψη μιας τούρτας σε ένα κέρινο άγαλμα του βασιλιά Καρόλου Γ’.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ