Θάνατος Αρχιμανδρίτη: Αυτοκτονία δείχνει η ιατροδικαστική εξετάση


Ο απαγχονισμός ήταν η αιτία θανάτου του Αρχιμανδρίτη στην Κυψέλη, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση.

Τίτλοι τέλους στο θρίλερ με τον θάνατο του Αρχιμανδρίτη στην Κυψέλη, φαίνεται πως μπαίνουν με την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής εξέτασης. Τα αποτελέσματα δείχνουν ως αιτία θανάτου τον απαγχονισμό, με την αυτοκτονία να είναι πλέον το πιθανότερο σενάριο. Εξετάζεται και ένα ενδεχόμενο να υποχρέωσε κάποιος το θύμα να απαγχονιστεί, όμως, θεωρείται το λιγότερο πιθανό σενάριο.

Η ιατροδικαστική εξέταση για το θάνατο του αρχιμανδρίτη ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:00 την Πέμπτη (27/10). Ως αιτία θανάτου φαίνεται ότι είναι ο απαγχονισμός. Ο ιατροδικαστής δεν εντόπισε ίχνη πάλης, ούτε μώλωπες ή οποιοδήποτε άλλο σημάδι που να δείχνει ότι προηγήθηκε κάτι πριν τον απαγχονισμό. Συνεπώς, το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι η αυτοκτονία ενώ εξετάζεται και το παραπάνω σενάριο του εξαγαναγκασμού σε αυτοκτονία με τις απειροελάχιστες πιθανότητες που του αποδίδονται.

Θυμίζουμε ότι την υπόθεση θανάτου του ιερέα, έχει αναλάβει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας. Για πάνω από 4 ώρες κλιμάκιο βρισκόταν στο διαμέρισμά του 52χρονου ιερέα, το οποίο συνέλεξε υλικό. Οι αστυνομικοί όχι μόνο εξέτασαν ενδελεχώς το διαμέρισμα του ιερέα, αλλά συνέλεξαν και υλικό από κάμερες διπλανών καταστημάτων, προκειμένου να δουν ποιος μπήκε στην πολυκατοικία. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο ιερέας βρέθηκε απαγχονισμένος με τη ζώνη του.

Τον βρήκε η καθαρίστρια

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekklisiaonline, τον ιερέα βρήκε η καθαρίστρια που εισήλθε στο χώρο του, ενώ σημειώνεται ότι δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης της πόρτας.

Στο δωμάτιό του, βρέθηκε πάνω στο κομοδίνο του μια φωτογραφία από τη χειροτονία του υπό του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κκ Χριστόδουλου. Αστυνομική πηγή αναφέρει ότι το θέαμα που αντίκρισαν όταν μπήκαν στο σπίτι του ιερέα ήταν αποτρόπαιο.

Η εικόνα που βρέθηκε στο κομοδίνο του ιερέαEkklisiaonline

Ο 52χρονος ιερέας αγνοούταν από την περασμένη Δευτέρα. Ήταν εφημέριος στο ναό στο Χαλάνδρι για περίπου 2 δεκαετίες.

Τι λένε όσοι τον ήξεραν

Για έναν καλό άνθρωπο που τους βοηθούσε όλους κάνουν λόγο οι πιστοί της ενορίας του, οι οποίοι είναι συγκλονισμένοι από τον χαμό του. «Δεν μπορούμε να το χωνέψουμε αυτό που έγινε», λέει μια γυναίκα που τον ήξερε.

Γείτονές του είπαν ότι ήταν ένας πολύ κλειστός άνθρωπος και δεν είχε ιδιαίτερη επικοινωνία με κανέναν από τη γειτονιά.

Άνθρωποι από το περιβάλλον του Αρχιμανδρίτη αναφέρουν ότι δεν είχε τάσεις αυτοκτονίας ή κάποιο πρόβλημα που να τον απασχολούσε και να τον οδηγούσε στην αυτοκτονία. Η οικογένειά του επιμένει ότι αποκλείεται να αυτοκτόνησε. Μάλιστα, η μητέρα του λέει χαρακτηριστικά: «Το παιδί μου το φάγανε».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ