Ο Καντίροφ παραδέχτηκε πως σκοτώθηκαν 23 μαχητές του στη Χερσώνα


Ο ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ παραδέχεται πως σκοτώθηκαν 23 μαχητές του στη Χερσώνα

Ο ηγέτης της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, απόλυτα πιστός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, παραδέχθηκε την Πέμπτη ότι 23 από τους στρατιώτες του σκοτώθηκαν και άλλοι 58 τραυματίστηκαν σε πλήγματα του ουκρανικού πυροβολικού στη Χερσώνα την Τρίτη.

Η παραδοχή του Καντίροφ είναι μάλλον ασυνήθιστη. Ο ρωσικός στρατός και οι φιλορώσοι αυτονομιστές σπανίως αναφέρονται στις απώλειές τους στην Ουκρανία αφότου ξέσπασε ο πόλεμος, που το Κρεμλίνο βάφτισε «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», την 24η Φεβρουαρίου.

Μέσω Telegram, ο Ραμζάν Καντίροφ ανέφερε πως μετά τα πλήγματα στη Χερσώνα «ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις διάσωσης» και έχει πλέον «τον οριστικό απολογισμό» της επίθεσης, που είναι «23 στρατιώτες νεκροί και 58 τραυματίες».

Ο ηγέτης της Τσετσενίας, κατά πλειονότητα μουσουλμανικής περιοχής της Ρωσικής Ομοσπονδίας, περιγράφει τον εαυτό του ως στρατιώτη του Βλαντίμιρ Πούτιν και διαβεβαιώνει πως έχει στείλει χιλιάδες πολεμιστές του στην Ουκρανία.

«Ναι, οι απώλειές μας ήταν μεγάλες, όμως οι Τσετσένοι παίρνουν μέρος στον τζιχάντ κι αν η μοίρα τους είναι να πέσουν στον ιερό πόλεμο, είναι τιμή και μεγάλη χαρά για κάθε αληθινό μουσουλμάνο», δήλωσε.

Είπε ακόμη πως οι τσετσενικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επιχείρηση αντιποίνων και σκότωσαν σχεδόν 70 Ουκρανούς στρατιωτικούς.

Ουκρανοί αξιωματικοί έκαναν λόγο για 30 ως 100 και πλέον νεκρούς Τσετσένους μαχητές στα πλήγματα του πυροβολικού εναντίον σχολείου όπου είχαν στρατοπεδεύσει.

Είναι αδύνατο να επαληθευτούν οι ανακοινώσεις των αντίπαλων πλευρών με ανεξάρτητο τρόπο.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ