Όραση διατροφή: Φάτε αυτές τις τροφές για να βελτιώσετε την όρασή σας


Η κατανάλωση μιας υγιεινής, ισορροπημένης διατροφής είναι ζωτικής σημασίας στην ψηφιακή εποχή, όπου η πλειοψηφία των ανθρώπων αφιερώνουν περισσότερες από τις μισές ώρες της ημέρας σε φορητούς υπολογιστές, επιτραπέζιους υπολογιστές και smartphone για να καταπολεμήσουν τα μυριάδες προβλήματα που σχετίζονται με τα μάτια που συνοδεύουν έναν τέτοιο τρόπο ζωής. Για υγιή μάτια, πρέπει να έχετε διατροφικές συνήθειες που μπορούν να βελτιώσουν τα προβλήματα των ματιών, ενισχύοντας παράλληλα και την όραση. Λοιπόν, εδώ είναι μια γρήγορη λίστα με τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε τα μάτια σας πιο υγιή.

  • Αυγά: Οι βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά στα αυγά, συμπεριλαμβανομένης της λουτεΐνης και της βιταμίνης Α, είναι πραγματικά υγιεινά για τη λειτουργία των ματιών και βελτιώνουν την όραση μακροπρόθεσμα. Μπορείτε να μαγειρέψετε και να καταναλώσετε αυγά όπως θέλετε και ακόμη και να τολμήσετε να τα δοκιμάσετε ωμά.
  • Καρότα: Ρίξτε τα σε σαλάτες ή ψιλοκόψτε τα και προσθέστε τα στο κουρκούτι για τηγανίτες. Τα καρότα είναι ευρέως γνωστό ότι είναι καλά για την υγεία των ματιών σε οποιαδήποτε μορφή. Παρόμοια με τους κρόκους αυγών, τα καρότα έχουν βιταμίνη Α και επίσης βήτα καροτίνη που βοηθά στην πρόληψη των λοιμώξεων των ματιών και άλλων σοβαρών παθήσεων των ματιών.

  • Αμύγδαλα άλλοι ξηροί καρποί: Η βιταμίνη Ε και τα ωμέγα λιπαρά οξέα είναι σημαντικά για την καλή υγεία των ματιών και οι καλύτεροι φορείς αυτών των θρεπτικών συστατικών είναι τα ξηρά φρούτα όπως τα αμύγδαλα. Αυτό είναι το είδος φαγητού που πρέπει να αντικαταστήσετε τα σνακ σας. Απλώς θυμηθείτε να προσέχετε το μέγεθος της μερίδας καθώς ορισμένα ξηρά φρούτα είναι πλούσια σε θερμίδες, γι’ αυτό προσπαθήστε να προσέχετε την πρόσληψη.
  • Ψάρι: Απολαμβάνετε μη χορτοφαγικά τρόφιμα και επιλέγετε θαλασσινά από το συνηθισμένο κοτόπουλο και βοδινό κρέας επειδή θεωρείται μια από τις πιο πλούσιες πηγές ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που συμβάλλουν πολύ στην οπτική υγεία. Όσοι είναι χορτοφάγοι μπορούν να επιλέξουν συμπληρώματα ιχθυελαίου.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ