Σεξουαλική υγεία: 5 Tips για ένα καλύτερο σεξ καθώς μεγαλώνετε


Το σεξ είναι ένα ζωτικό μέρος της ανθρώπινης μακροζωίας, καθώς μπορεί να ενισχύσει τη σωματική, ψυχική και συναισθηματική υγεία. Είναι σημαντικό για τη ρύθμιση διαφόρων δεικτών υγείας, όπως η αρτηριακή πίεση, το ανοσοποιητικό, ο βελτιωμένος ύπνος, η υγεία της καρδιάς, η μυϊκή δύναμη και ο μειωμένος κίνδυνος υπέρτασης, εγκεφαλικού και καρδιακών παθήσεων.

Πώς είναι το σεξ όταν μεγαλώνεις;

Αυτό είναι μόνο για να αναφέρουμε μερικά οφέλη χωρίς να αναφέρουμε την ικανότητά του να ανακουφίζει από το στρες και να τονώνει την υγεία του εγκεφάλου και την αυτοεκτίμηση. Όλα τα πράγματα που αναφέρονται είναι τομείς μελέτης, αλλά αν ένα πράγμα είναι σίγουρο, είναι ότι για να δούμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα της συνολικής υγείας των ανθρώπων απαιτείται μια πιο προσεκτική ματιά στη σεξουαλική τους ζωή.

Για να διασφαλίσουμε ότι παραμένετε ενεργοί και ότι κάνετε τα απαραίτητα για να διατηρήσετε μια υγιή σεξουαλική ζωή, συγκεντρώσαμε μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τη σπίθα στη σχέση σας.

Επικοινωνία

Η οικειότητα βασίζεται σε πολλά περισσότερα από τη σωματική πράξη του σεξ. Όλα ξεκινούν με την επικοινωνία και το άνοιγμα στη συζήτηση σημαντικών θεμάτων μέσα σε μια σχέση μεταξύ των εταίρων. Είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την υπέρβαση ζητημάτων εμπιστοσύνης, ανεπίλυτων συγκρούσεων και έλλειψης αίσθησης σύνδεσης μεταξύ τους.

Επιπλέον, καθώς μεγαλώνουμε, τα συναισθήματά μας για το σεξ μπορεί να αλλάξουν λόγω εσωτερικής σύγκρουσης, όπως η κακή αυτοεκτίμηση ή ένα ενοχλητικό πρόβλημα υγείας. Εάν εσείς και ο σύντροφός σας δεν μπορείτε να τα καταφέρετε μεταξύ σας, ένας σεξουαλικός θεραπευτής μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τα προβλήματά σας και να ανακτήσετε τη σεξουαλική σας ορμή.

Άσκηση

Η διατήρηση της φόρμας είναι σημαντική όχι μόνο για την υγεία σας, αλλά καθώς μεγαλώνετε, σας βοηθά να συνεχίσετε να κάνετε τα πράγματα που σας βοηθούν να παραμείνετε σε φόρμα. Η άσκηση, με αυτή την έννοια, γεννά άσκηση. Από την άλλη πλευρά, το να μην παραμένετε σε φόρμα καθιστά το σεξ πιο δύσκολο, είτε λόγω έλλειψης αντοχής, κακής εικόνας του εαυτού σας ή κινδύνου τραυματισμού, το σεξ είναι πιο δύσκολο όσο πιο αδύναμο.

Εκτός από το ότι σας βοηθά να διατηρήσετε το σώμα σας σε φόρμα, η άσκηση βελτιώνει σημαντικά τη διάθεση. Η σωματική δραστηριότητα ενισχύει την απελευθέρωση σεροτονίνης και έτσι δημιουργεί θετικά συναισθήματα που ευνοούν τη σεξουαλική επιθυμία. Λίγοι άνθρωποι αισθάνονται διεγερμένοι όταν είναι πεσμένοι και έξω.

Όπως ίσως υποψιάζεστε, το σεξ μπορεί στην πραγματικότητα να είναι μια μορφή άσκησης και επομένως είναι καλό τόσο για την καρδιά όσο και για τον εγκέφαλο. Για τους άνδρες, μια υγιής σεξουαλική ζωή συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη και καρδιακών παθήσεων. Για τις γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, το σεξ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ακράτειας και να βοηθήσει στη δημιουργία ισχυρότερων πυελικών μυών.

Κρατήστε το πικάντικο

Μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους, αλλά η προσθήκη λίγης λάμψης στη σεξουαλική σας ζωή μπορεί να έχει μια τεράστια ώθηση στην αίσθηση της επιθυμίας σας. Μερικοί τρόποι για να το κάνετε αυτό περιλαμβάνουν:

  • Νέες θέσεις
  • Κάντε σεξ σε νέα μέρη
  • Ντους μαζί
  • Κάντε μασάζ ο ένας στον άλλον
  • Παιχνίδι ρόλων
  • Ό,τι κι αν επιλέξετε, φροντίστε να επανεξετάσετε την πτυχή της επικοινωνίας για να θέσετε όρια με τον σύντροφό σας και να κατανοήσετε ξεκάθαρα τι προκαλεί ο ένας τον άλλον.

Έλαια

Καθώς οι γυναίκες μεγαλώνουν, η φυσική λίπανση για τη σεξουαλική επαφή συνήθως μειώνεται, επομένως απαιτείται λίγη βοήθεια με τη μορφή λίπανσης με βάση το νερό. Το σεξ χωρίς επαρκή λίπανση μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ενόχληση και βλάβη στον κόλπο. Τα λιπαντικά, ενώ χρησιμοποιούνται κυρίως για σεξουαλικές επαφές, είναι ενυδατικά για τον κόλπο και μπορούν να εξυπηρετήσουν παρόμοιο σκοπό με την ενυδατική για το δέρμα.

Με την ησυχία σας

Η σεξουαλική σας ζωή δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να είστε ανήσυχοι, τεταμένοι ή βιαστικοί. Προσπαθήστε να απολαύσετε την πράξη και όλη τη συσσώρευσή της όσο περισσότερο μπορείτε. Αυτό μπορεί να σημαίνει να κάνετε ένα χαλαρωτικό μπάνιο πριν ξεκινήσετε ή ίσως απλώς να αφήσετε περισσότερο χρόνο για διέγερση μέσω του προκαταρκτικού παιχνιδιού. Αποδεχτείτε ότι η πράξη μπορεί να πρέπει να είναι διαφορετική από αυτή που έχετε συνηθίσει και πιο σκόπιμη σε αντίθεση με το σποραδικό σεξ που μπορεί να είχατε απολαύσει τα πρώτα χρόνια της σχέσης σας.

Επιπλέον, μπορεί να έχετε παθήσεις όπως πόνο στην πλάτη ή στο ισχίο που απαιτεί ειδική τοποθέτηση. Είναι καλύτερο να αφιερώσετε χρόνο, να χαλαρώσετε και να βρείτε την καλύτερη θέση που εξασφαλίζει μια καλή εμπειρία τόσο για εσάς όσο και για τον σύντροφό σας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ