Είχε προγραμματίσει να δωρίσει το κεφάλι του στην επιστήμη μέχρι που… ερωτεύτηκε (vid)


Ο Valery Spiridonov πάσχει από το σύνδρομο Werdnig-Hoffman (νωτιαία μυϊκή ατροφία) και είχε αποφασίσει να δωρίσει το κεφάλι του στην επιστήμη για ολική μεταμόσχευση κεφαλιού, μέχρι που… ερωτεύτηκε και έκανε οικογένεια.

Την επέμβαση θα αναλάμβανε ο… αμφιλεγόμενος γιατρός Sergio Canavero, γνωστός και ως «Dr. Frankenstein», ο οποίος εργάζεται στην Κίνα και είχε ανακοινώσει παλιότερα πως έψαχνε εθελοντή για να επιχειρήσει τη μεταμόσχευση. Ωστόσο, αυτή δεν έγινε ποτέ.

Σήμερα, ο 33χρονος Spiridonov έχει μεταναστεύει στη Φλόριντα μαζί με τη σύζυγό του Anastasia Panfilova και τον μόλις έξι εβδομάδων γιο τους. Έτσι, σύμφωνα με τη New York Post, πήρε πίσω τη θαρραλέα του απόφαση για μεταμόσχευση κεφαλιού.

Ο Valery Spiridonov κάνει μετεκπαίδευση στον τομέα ανάλυσης υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα. Η σύζυγός του, σε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, τον περιγράφει ως έναν «ευγενικό, πιστό, με βαθύτερα συναισθήματα, καλοσύνη και ευφυέστατο».

«Οι άνθρωποι που δίνουν τέτοιες μάχες με την υγεία τους είναι πιο ευγενείς, πιστοί, έχουν βαθύτερα συναισθήματα και καλοσύνη. Επίσης είναι πάρα πολύ ευφυείς».

Σύμφωνα με τον 33χρονο, οι δυο τους γνωρίστηκαν σε επαγγελματικές συναντήσεις στη Μόσχα, μία περίοδο που και οι δύο ζούσαν εκεί. Η Panfilova εργάζεται στον τομέα της χημικής τεχνολογίας.

Ο Spiridonov είχε δηλώσει στα ρωσικά μέσα πως η τεχνική του Dr. Canavero έχει δοκιμαστεί ήδη σε νεκρά σώματα και ότι ο ίδιος ήταν σε στενή επικοινωνία μαζί του για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.




Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ