Συμπεριφορά παιδιών: Ο θόρυβος μετά το χειρουργείο επηρεάζει τη συμπεριφορά των παιδιών


Ένα περιβάλλον μειωμένου θορύβου στο χειρουργείο (OR) μπορεί να βελτιώσει τη μετεγχειρητική συμπεριφορά σε παιδιά που υποβάλλονται σε γενική αναισθησία, σύμφωνα με μια μελέτη που παρουσιάστηκε στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Εταιρείας Αναισθησιολόγων, που πραγματοποιήθηκε από τις 22 έως τις 25 Οκτωβρίου στη Νέα Ορλεάνη.

Η ολική αναισθησία και ο θόρυβος επηρεάζει τα παιδιά που υποβάλλονται σε χειρουργείο

Ο Nguyen Tram, Ph.D., από το Nationwide Children’s Hospital στο Columbus του Οχάιο, και οι συνεργάτες του ανέθεσαν τυχαία 64 παιδιατρικούς ασθενείς που υποβλήθηκαν σε γενική αναισθησία σε μια ομάδα ελέγχου ή μια ομάδα μειωμένου θορύβου, η οποία είχε χαμηλό φωτισμό περιβάλλοντος, σίγαση συσκευών επικοινωνίας και μειωμένη ή προσωπικό.

Οι ερευνητές δεν παρατήρησαν στατιστικές διαφορές μεταξύ των ομάδων ελέγχου και μειωμένου θορύβου στη βαθμολογία της λίστας ελέγχου συμμόρφωσης επαγωγής και στη βαθμολογία της Τροποποιημένης κλίμακας προεγχειρητικού άγχους του Yale. Στο ερωτηματολόγιο συμπεριφοράς μετά τη νοσηλεία, τα παιδιά στην ομάδα μειωμένου θορύβου ήταν λιγότερο ιδιότροπα για το φαγητό, ενδιαφέρονταν περισσότερο για το τι συνέβαινε γύρω τους και είχαν λιγότερες εκρήξεις θυμού τις ημέρες μετά τη γενική αναισθησία.

«Η περίοδος πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη χειρουργική επέμβαση είναι μια ιδιαίτερα απρόβλεπτη περίοδος για τους γονείς», ανέφερε ο Τραμ σε δήλωση. «Με την εφαρμογή μικρών μέτρων στο OR, διαπιστώσαμε ότι μπορέσαμε να βελτιώσουμε σημαντικά μέρος αυτής της αβεβαιότητας για τους γονείς στους βασικούς τομείς συμπεριφοράς της διάθεσης, του φαγητού και της δέσμευσης».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ