Η νέα ζωή του Mπόρις Τζόνσον: Τα χαλαρά ποτά και οι «χρυσές» ομιλίες


Απτόητος από την ανεπιτυχή προσπάθεια επιστροφής στην πρωθυπουργία, ο Μπόρις Τζόνσον φιλοξένησε 60 άτομα για ποτά στο γραφείο του και ετοιμάζεται να μιλήσει σε ένα συμπόσιο στη Σιγκαπούρη

Ο Μπόρις Τζόνσον διοργάνωσε μια «πολύ ευχάριστη» βραδιά με ποτά για τους οικείους του βουλευτές και σχεδιάζει μια νέα ομιλία, παρά την αποτυχία του να επιστρέψει στη Ντάουνιγκ Στριτ. Ο πρώην πρωθυπουργός κάλεσε 60 άτομα χθες το βράδυ στο νέο του γραφείο στο Γουέστμινστερ, όπου αστειεύτηκε ότι η διαχείριση των Τόρις ήταν «σαν να χειριζόταν τα δύο παιδιά του κατά την εσπευσμένη πτήση επιστροφής του από την Καραϊβική».

Ο Τζόνσον διέκοψε τις διακοπές του στη Δομινικανή Δημοκρατία μετά την παραίτηση της Λιζ Τρας και επέστρεψε στο Λονδίνο, προσπαθώντας να ξεκινήσει μια κούρσα για την πρωθυπουργία, αναγκάστηκε όμως να αποχωρήσει όταν οι βασικοί του σύμμαχοι τον εγκατέλειψαν. Οι πιστοί του Nαντίν Ντόρις και Τζέικομπ Ρις-Μογκ ήταν μεταξύ εκείνων που ήπιαν σαμπάνια το βράδυ της Τρίτης καθώς ο πρώην ισχυρός άνδρας απευθυνόταν στην ομήγυρη, στην πρώτη από τις πολλές ομιλίες που πιστεύεται ότι θα δώσει για τους υποστηρικτές του μέσα στους επόμενους μήνες.

Παρά το γεγονός ότι υποσχέθηκε να υποστηρίξει τον αντίπαλό του Ρίσι Σούνακ, προειδοποίησε επίσης ότι θα «προστάτευε τα πεπραγμένα του» στην Ουκρανία, το Brexit, την άνοδο του βιοτικού επιπέδου και το μανιφέστο των Τόρις το 2019. Ένας βουλευτής που συμμετείχε στη βραδιά είπε ότι ήταν «πολύ χαρούμενη», προσθέτοντας: «Δεν νομίζω ότι έχει αποκλείσει την επιλογή να επιστρέψει κάποια μέρα, αλλά δεν έγινε λόγος γι’αυτό. Εξήγησε γιατί δεν έβαλε το όνομά του στα μέλη προς ψηφοφορία».

Ο Τζόνσον υποστήριξε ότι οι Τόρις θα κερδίσουν τις επόμενες εκλογές – παρά το γεγονός ότι υστερούν στις δημοσκοπήσεις – επειδή «έχουν βασικά τις σωστές ιδέες» και «ο Βρετανός λαός δεν είναι πρόθυμος να στραφεί στον Στάρμερ ο οποίος συνδυάζει την ανία με την πονεμένη πολιτική ορθότητα».

Είναι η τελευταία σε μια σειρά παρεμβάσεων από τον Τζόνσον, ο οποίος χθες βράδυ (1/11) έδωσε την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την παραίτηση και ταξιδεύει στη σύνοδο κορυφής της COP27 για το κλίμα σε μια κίνηση που θα μπορούσε να ταπεινώσει τον διάδοχό του.

Η αμοιβή του πρώην πρωθυπουργού

Εν τω μεταξύ, σχεδιάζει τη δεύτερη ομιλία του με το αζημίωτο μέσα σε λίγους μήνες – παρόλο που εξακολουθεί να αμείβεται με 84.144 λίρες ετησίως ως βουλευτής για το Uxbridge και το South Ruislip. Αναφέρεται ότι θα μιλήσει έως και μία ώρα στις 2 Δεκεμβρίου σε ένα «διεθνές συμπόσιο» για το blockchain, το οποίο υπόσχεται «μια νέα διάσταση διαλειτουργικότητας που συνδέει το DeFi και το CeFi». Δεδομένων των ωρών πτήσης προς τη Σιγκαπούρη, είναι πιθανό να χάσει ακόμη περισσότερες συναντήσεις της Βουλής, αφού έλειπε επί εβδομάδες για μια προηγούμενη ομιλία και διακοπές στην Καραϊβική.

Η ομιλία είναι πιθανό να είναι εκπληκτικά προσοδοφόρα, αφού αναφέρει ότι η πρώτη του ως πρώην πρωθυπουργός στο Κολοράντο τον περασμένο μήνα του απέφερε 135.000 λίρες. Θα μπορούσε επίσης να εγείρει ερωτήματα σχετικά με το εάν παραβαίνει τους υπουργικούς κανόνες. Οι πρώην πρωθυπουργοί αποκλείονται από οποιαδήποτε εξωτερική εργασία για τρεις μήνες μετά την αποχώρησή τους από την κυβέρνηση. Επιτρέπονται εφάπαξ, αλλά δεν επιτρέπονται τακτικές ομιλίες.

Η Ντάουνινγκ Στριτ την ίδια ώρα καταδίκασε χθες τον πρωην υπουργό Υγείας Ματ Χάνκοκ που πήγε στην Αυστραλία για να λάβει μέρος σε ριάλιτι, λέγοντας ότι οι βουλευτές πρέπει να εργάζονται για τους ψηφοφόρους τους.

Η χλιδάτη ζωή των Τζόνσον

Ο Μπόρις και η Κάρι Τζόνσον λέγεται ότι ζουν σε ένα πολυτελές εξοχικό σπίτι στο Κότσγουολντς, που τους παραχώρησε ένας δισεκατομμυριούχος δωρητής των Τόρις. Πιστεύεται ότι εξακολουθούν να μην έχουν μόνιμη κατοικία μετά την έξοδό τους από το διαμέρισμα της Ντάουνινγκ Στριτ, το οποίο ανακαίνισαν με κόστος άνω των 112.000 λιρών.

Ενώ περιμένουν να αγοράσουν σπίτι στο Χέρν Χιλ, στο νότιο Λονδίνο σύμφωνα με πληροφορίες ο Λόρδος και η Λαίδη Μπάμφορντ τους βοηθάνε απλόχερα. Οι μεγάλοι δωρητές των Τόρις πίσω από τις μάρκες JCB και Daylesford Organic έχουν περιουσία πάνω από 4 δισεκατομμύρια λίρες και πλήρωσαν 23.853 λίρες για τον γάμο των Τζόνσον. Από τις αρχές Σεπτεμβρίου παρείχαν κατάλυμα στην οικογένεια του πρώην πρωθυπουργού με εκτιμώμενη αξία 13.500 λιρών σε έξι εβδομάδες. Σύμφωνα με την Mail on Sunday, ζουν στο κτήμα Daylesford των 3.500 στρεμμάτων της οικογένειας Μπάμφορντ στο Cotswolds.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ