New York Times: Ρώσοι στρατιωτικοί συζήτησαν τη χρήση πυρηνικών όπλων


Mια είδηση που, εφόσον ισχύει, προκαλεί μεγάλη ανησυχία φέρνουν στην δημοσιότητα οι New York Times, αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, Αμερικανοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται πως οι Ρώσοι στρατιωτικοί ηγέτες συζήτησαν για τη χρήση πυρηνικών όπλων.

Οι εν λόγω συζητήσεις έχουν προκαλέσει ανησυχία στην κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, επειδή έδειξαν πόσο πιεσμένη είναι η Μόσχα από τις αποτυχίες της στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία, γράφουν οι New York Times.

Ανώτεροι Ρώσοι στρατιωτικοί ηγέτες είχαν πρόσφατα συνομιλίες για να συζητήσουν πότε και πώς η Μόσχα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένα τακτικό πυρηνικό όπλο στην Ουκρανία, συμβάλλοντας στην αυξημένη ανησυχία στην Ουάσιγκτον και τις συμμαχικές πρωτεύουσες, σύμφωνα με πολλούς ανώτερους Αμερικανούς αξιωματούχους.

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν συμμετείχε στις συνομιλίες, οι οποίες διεξήχθησαν στο πλαίσιο μιας εντεινόμενης ρητορικής για τα πυρηνικά της Ρωσίας και των οπισθοδρομήσεων στο πεδίο της μάχης.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ