Η παραστρατιωτική οργάνωση Βάγκνερ ανοίγει το πρώτο της αρχηγείο


Το πολυόροφο κτίριο της Βάγκνερ με τη γυάλινη πρόσοψη άνοιξε τις πύλες του σήμερα στην Ρωσία

Η ρωσική παραστρατιωτική οργάνωση Βάγκνερ άνοιξε σήμερα το πρώτο της επίσημο αρχηγείο στην Αγία Πετρούπολη, στη Ρωσία, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι είναι ο ιδρυτής της πολύ μυστικής οργάνωσης και ότι αυτή έχει αναπτυξει μισθοφόρους της σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής και στην Ουκρανία, είχε ανακοινώσει το άνοιγμα του γραφείου αυτού με την ευκαιρία της Ημέρας Εθνικής Ενότητας σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της εταιρίας του Concord.

Το πολυόροφο κτίριο με τη γυάλινη πρόσοψη άνοιξε τις πύλες του σήμερα. Πάνω από την είσοδό του υπάρχει μια μεγάλη λευκή πινακίδα που γράφει “Wagner”.

Άτομα ντυμένα με στολή περιβολής περπατούσαν μέσα στους γκρι διαδρόμους του κτιρίου, κοιτάζοντας μια έκθεση που παρουσιάζει μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

“Η αποστολή του Κέντρου της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρίας Βάγκνερ είναι να παρέχει ένα άνετο περιβάλλον για τη γέννηση νέων ιδεών με στόχο τη βελτίωση της αμυντικής ικανότητας της Ρωσίας”, δήλωσε ο Πριγκόζιν στην ανακοίνωσή του.

Τον περασμένο μήνα, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν έθεσε τέλος σε φήμες ετών όταν παραδέχθηκε ότι ίδρυσε την οργάνωση. Για χρόνια, η ομάδα Βάγκνερ θεωρείτο ύποπτη για τον ρόλο που έπαιξε στην υλοποίηση των φιλοδοξιών της Μόσχας στο εξωτερικό, με το Κρεμλίνο να αρνείται οποιαδήποτε σχέση.

Η οργάνωση – και ο αρχηγός της – έπαιξαν ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στην εισβολή που εξαπέλυσε η Ρωσία στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ