Ιταλία: Πρώην αθλήτριες της ρυθμικής καταγγέλουν ψυχολογική βία


Μετά τις καταγγελίες για ψυχολογική βία πάρθηκε η απόφαση να τεθεί υπό επιτροπεία η Ιταλική Ακαδημία Ρυθμικής Γυμναστικής

Σοβαρή ψυχολογική βία καταγγέλουν ότι υπέστησαν πρώην αθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής στην Ιταλία.

Πρόκειται για την Νάντια Κοραντίνι, 19 ετών, και την Άνα Μπάστα, 22, οι οποίες αποκάλυψαν ότι υποχρεούνταν να μένουν νηστικές, να τρώνε ελάχιστα και πως όταν δεν κατάφερναν να διατηρήσουν ένα συγκεκριμένο όριο βάρους δέχονταν βαρύτατες προσβολές.

Μια άλλη αθλήτρια, η Τζούλια Γκουλταρόσα, πρόσθεσε ότι «την υποχρέωναν να γδύνεται μπροστά σε όλους» και ότι «συνήθιζαν να την αποκαλούν γουρουνάκι».

Μετά από τις καταγγελίες αυτές, αποφασίσθηκε να τεθεί υπό επιτροπεία η Ιταλική Ακαδημία Ρυθμικής Γυμναστικής.

Κάθε εβδομάδα, οι αθλήτριες θα συνομιλούν με ψυχολόγους για να εξακριβώνεται αν τους ασκείται ψυχολογική βία.

Η 26χρονη Αλέσια Μαουριέλι, Ιταλίδα ολυμπιονίκης 26 ετών, παρότι δεν δέχθηκε προσωπικά τέτοιου είδους πιέσεις, εξέφρασε «όλη της την αλληλεγγύη προς τις συναδέλφους της, οι οποίες υπέφεραν και συνεχίζουν να υποφέρουν».

Η εφημερίδα La Repubblica γράφει, ότι ήδη το 2018 είχαν κατατεθεί μηνύσεις κατά προπονητριών από μέρους των γονέων που είχαν καταλάβει ότι τα παιδιά τους αντιμετώπιζαν ψυχολογικά προβλήματα, εξαιτίας των συγκεκριμένων συμπεριφορών, οι οποίες είχαν ως μόνον στόχο την εξασφάλιση διακρίσεων σε ιταλικούς και διεθνείς διαγωνισμούς.

Η εφημερίδα της Ρώμης, παράλληλα, προσθέτει ότι σε άλλες περιπτώσεις, γονείς αθλητριών δέχθηκαν πιέσεις με στόχο «να μην καταγγείλουν τα όσα γνώριζαν για το καλό και το μέλλον των παιδιών τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ