Κακοκαιρία «EVA»: Σφοδρή καταιγίδα στα βόρεια προάστια


Κακοκαιρία «EVA»: Οι άνεμοι σφυροκοπούν τον Διόνυσο και τη Δροσιά 

Την εμφάνισή της και στην Αττική έχει κάνει η κακοκαιρία «EVA» με έντονες βροχοπτώσεις σε αρκετές περιοχές του νομού.

Αυτή την ώρα ισχυρή καταιγίδα πλήττει τα βόρεια του νομού με έντονους ανέμους και κεραυνική δραστηριότητα.

Οι άνεμοι σφυροκοπούν τον Διόνυσο και τη Δροσιά ενώ τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν το σύνολο της Αττικής μέχρι και το βράδυ της Κυριακής.

Νωρίτερα το αναμενόμενο μήνυμα από το 112 στην Αττική, ήχησε στις συσκευές των κατοίκων του λεκανοπεδίου λίγο μετά τις 18:55, για την κακοκαιρία Eva και τα επικείμενα ακραία καιρικά φαινόμενα, ζητώντας από τους κατοίκους της Αττικής να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

«Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισυρές καταιγίδες) από αργά το βράδυ του Σαββάτου 05/11/2022, ως απόγευμα Κυριακής 06/11/2022 στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https:/www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena», αναφέρει το μήνυμα το οποίο ήταν γραμμένο και στα αγγλικά.

Η κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει το Λεκανοπέδιο μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής.

«Μη διασχίζετε για κανέναν λόγο χειμάρρους, ρέματα, δρόμους που έχουν πλημμυρίσει. Για κανέναν απολύτως λόγο» ήταν η προειδοποίηση του γγ Πολιτικής Προστασίας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης.

Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, ανάλογα με την εξέλιξη του φαινομένου θα αποσταλλούν και άλλα μηνύματα του 112. Κάτι που συνέβη ήδη στην Κορινθία αλλά και στα νησιά του Αργοσαρωνικού, οι οποίοι έλαβαν την αντίστοιχη ειδοποίηση λίγο πριν από τις 19:00 του Σαββάτου (5/11).

Επελαύνει η κακοκαιρία EVA

Το κύμα της κακοκαιρίας EVA σαρώνει από το μεσημέρι του Σαββάτου (5/11) την Ελλάδα, με το Ιόνιο και την Πελοπόννησο να «σφυροκοπούνται». Οι εικόνες από τη Ζάκυνθο ήταν τρομακτικές, ενώ τα φαινόμενα αναμένεται να μετακινηθούν ανατολικά και να ενταθούν τις επόμενες ώρες ως το απόγευμα της Κυριακής.

Παρακολουθήστε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ