Χοληστερίνη: Λαχανικά που μειώνουν τα επίπεδα LDL χοληστερόλης στο αίμα


Τα λαχανικά είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της υγείας, καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Ενώ υπάρχουν πολλά οφέλη από τα λαχανικά, αυτή η ιστορία θα μιλήσει συγκεκριμένα για τα οφέλη τους όσον αφορά την κακή χοληστερόλη. Πιθανότατα δεν γνωρίζετε ότι τα λαχανικά είναι ιδιαίτερα πλούσια σε πηκτίνη, η οποία είναι μια διαλυτή ίνα που μειώνει τη χοληστερόλη και βρίσκεται επίσης στα μήλα και τα πορτοκάλια. Για να μειώσετε τη χοληστερόλη σας μέσω της διατροφής σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αυξήσετε τις φυτικές ίνες και να μειώσετε τα κακά λίπη.

Η προσθήκη λαχανικών στη διατροφή σας μπορεί να σας βοηθήσει με την ασθένεια και ως εκ τούτου, εδώ είναι η λίστα με τα λαχανικά που μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο της κακής χοληστερόλης σας.

  • Ντομάτα: Η ντομάτα είναι ένα all-star λαχανικό με κάλιο, βιταμίνες Α και C που προσθέτουν στα οφέλη υγείας. Καθώς περιέχουν το αντιοξειδωτικό λυκοπένιο, μια ένωση που συνδέεται με τη μείωση των επιπέδων της LDL χοληστερόλης σε υψηλότερες δόσεις.
  • Μελιτζάνα και μπάμιες: Η μελιτζάνα έχει την ικανότητα να μειώνει το οξειδωτικό στρες και αυτό το στρες είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που οδηγεί σε υψηλή χοληστερόλη, ξεκινώντας τη χρόνια φλεγμονή και τη δημιουργία πλάκας. Οι μπάμιες, από την άλλη πλευρά, είναι ένα λαχανικό με λίγες θερμίδες που είναι πλούσιο σε διαλυτές φυτικές ίνες που είναι υγιεινές για την καρδιά. Είναι επίσης μια καλή πηγή πολυφαινολών, η οποία βοηθά στην καταπολέμηση της φλεγμονής με φυσικό τρόπο.
  • Κολοκύθι: Πολλοί από εμάς δεν απολαμβάνουν πραγματικά την κολοκύθα, αλλά τι γίνεται αν σας πω ότι αυτό το λαχανικό πρέπει να φάτε εάν υποφέρετε από την κακή χοληστερόλη. Χαμηλή σε θερμίδες αλλά πλούσια σε φυτικές ίνες, η κολοκύθα είναι ένα λαχανικό πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που μπορεί να χρειαστεί να καταπολεμήσει την αυξανόμενη χοληστερόλη.

  • Πατάτα: Μια ψητή πατάτα μπορεί να προσφέρει περισσότερο κάλιο για την καρδιά από μια μπανάνα. Έτσι, η κατανάλωση μιας νομικής ποσότητας αυτής της πολύ σημαντικής θρεπτικής ουσίας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κακής χοληστερόλης και επίσης στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού και άλλων καρδιαγγειακών παθήσεων.
  • Πράσινα φυλλώδη λαχανικά: Περισσότερα φυλλώδη χόρτα στο πιάτο σας, περισσότερα είναι τα οφέλη για την υγεία. Ένα από αυτά είναι η συμβολή στον έλεγχο της κακής χοληστερόλης. Αυτά τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά βοηθούν στον έλεγχο της κακής χοληστερόλης προάγοντας την παραγωγή του μονοξειδίου του αζώτου.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ