Morning routine: Πρωινές συνήθειες που θα κάνουν όλη τη μέρα σας καλύτερη


Μια σταθερή πρωινή ρουτίνα ήταν εδώ και καιρό η ραχοκοκαλιά της πρακτικής αυτοφροντίδας. Εάν αντιμετωπίζετε την κατάθλιψη και το άγχος , κάνει μια αξιοσημείωτη διαφορά στην ψυχική σας υγεία (και σίγουρα θα αισθάνεστε ακόμα μεγαλύτερη διαφορά όταν το παραλείπετε ). Οι θεραπευτές θα σας πουν τα οφέλη για την ψυχική υγεία από το να ξεκινήσετε την ημέρα σας με αυτόν τον τρόπο. «Μια υγιής πρωινή ρουτίνα με χαμηλό στρες και εστιασμένη δίνει τον τόνο για όλη την ημέρα».

Στρώστε το κρεβάτι σας

Ναι, το να στρώνετε το κρεβάτι σας είναι τεχνικά μια αγγαρεία, αλλά μπορεί επίσης να είναι ένας απατηλά απλός και μικροσκοπικός τρόπος για να νιώσετε καλά. Οι λόγοι είναι πολλαπλοί: κάνει πολύ τον χώρο (και το μυαλό σας) λιγότερο ακατάστατο, ενθαρρύνει την καλή υγιεινή του ύπνου (ποιος δεν θέλει να συρθεί σε ένα φρεσκοστρωμένο κρεβάτι στο τέλος της ημέρας;) και μπορεί επίσης να κάνει κάποια εκπληκτική ψυχολογική δουλειά στα παρασκήνια.

Τεντώστε το σώμα σας

Οποιοσδήποτε μπορείτε να απολαύσετε ένα καλό τέντωμα το πρωί. Δεν χρειάζετε να είναι μια πλήρης ρουτίνα γιόγκα ή ακόμη και να έχει σκοπό να συμπληρώσει την κανονική σας προπόνηση. Μπορεί απλώς να είναι ένας τρόπος για να κάνετε το αίμα σας να ρέει και να αξιοποιήσετε την ωραία αίσθηση ενός καλού δρόμου . Φυσικά, το σωστό τέντωμα για την αποφυγή τραυματισμού είναι πολύ σημαντικό, ειδικά το πρωί όταν μπορεί να είστε δύσκαμπτοι και να μην έχετε ζεσταθεί σωστά.

Πιείτε λίγο νερό

Τα οφέλη του πόσιμου νερού είναι καλά τεκμηριωμένα. Ξέρετε ότι πρέπει να ενυδατώνεστε όλη την ημέρα, αλλά ένα ποτήρι νερό το πρωί ξεκινάει την όλη διαδικασία. Όχι μόνο φυσιολογικά (επειδή, ρε, παίρνεις λίγο νερό στο σώμα σου μετά από οκτώ ώρες που δεν πίνεις), αλλά και διανοητικά.

Πλύνετε το πρόσωπό σας

Πολλοί πιο έξυπνοι από εμένα έχουν εξηγήσει ακριβώς πώς η φροντίδα του δέρματος μπορεί να είναι ένα εργαλείο αυτο-φροντίδας, αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι ότι το έχω αγκαλιάσει ολόψυχα . Όχι μόνο είναι απαραίτητη μια τακτική ρουτίνα περιποίησης του δέρματος για υγιές δέρμα , αλλά είναι επίσης σαν μια μίνι συνεδρία περιποίησης κάθε φορά.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ