Εγκατέλειψε η Τζίτζι Χαντίντ το Twitter: «Bόθρος μίσους και φανατισμού»


Η Τζίτζι Χαντίντ ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει το Twitter μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Έλον Μασκ, αποκαλώντας τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης «βόθρο μίσους και φανατισμού»

Το 27χρονο σούπερ μόντελ ανακοίνωσε στο Instagram ότι απενεργοποίησε τον λογαριασμό της στο Twitter την Παρασκευή (4/11) εν μέσω των μαζικών απολύσεων, συμπεριλαμβανομένης της ομάδας ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Για πολύ καιρό, αλλά ειδικά με τη νέα του ηγεσία», έγραψε η Χαντίντ για τον Μασκ, «γίνεται ολοένα και περισσότερο ένας βόθρος μίσους και μισαλλοδοξίας και δεν είναι ένα μέρος στο οποίο θέλω να είμαι μέρος»

Η Τζίτζι Χαντίντ ανακοίνωσε ότι απενεργοποίησε τον λογαριασμό της στο Twitter.
Πρόσθεσε μια συγγνώμη στους θαυμαστές της στην πλατφόρμα, γράφοντας ότι της άρεσε να συνδέεται μαζί τους. «Δεν μπορώ να μείνω, δεν είναι ασφαλές μέρος για κανέναν», συνέχισε, «ούτε μια κοινωνική πλατφόρμα που θα κάνει περισσότερο καλό παρά κακό».

Μαζί με τη δήλωσή της δημοσίευσε το tweet της Σύμβουλου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Shannon Raj Singh σχετικά με την απόλυσή της από τον τεχνολογικό γίγαντα. Το Twitter απέλυσε περίπου το μισό εργατικό δυναμικό του την Παρασκευή με ένα email στο προσωπικό εξηγώντας ότι οι περικοπές ήταν «απαραίτητες για να διασφαλιστεί η επιτυχία της εταιρείας».

Η Tόνι Μπράξτον ανακοίνωσε προηγουμένως ότι θα μείνει μακριά από τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης. «Είμαι σοκαρισμένη και αποτροπιασμένη με την “ελευθερία του λόγου” που έχω δει σε αυτήν την πλατφόρμα από την απόκτησή της. Η ρητορική μίσους κάτω από το πέπλο της «ελευθερίας του λόγου» είναι απαράδεκτη. Ως εκ τούτου, επιλέγω να μείνω εκτός Twitter, καθώς δεν είναι πλέον ένας ασφαλής χώρος για εμένα, τους γιους μου κοκ», έγραψε τον περασμένο μήνα.

Η Σόντα Ράιμς, η Σάρα Μπαρέιλ και η Tέα Λεόνι είπαν επίσης «αντίο» στο Twitter τον Οκτώβριο, μετά την εξαγορά του από τον Έλον Μασκ. «Δεν περιμένω ό,τι έχει σχεδιάσει ο Έλον. Αντίο», έγραψε η Ράιμς. Εν τω μεταξύ, ο Μασκ προκάλεσε νέα αναστάτωση την περασμένη εβδομάδα όταν ανακοίνωσε ότι θα χρεώνει μια μηνιαία χρέωση για το άλλοτε πολυπόθητο μπλε σημάδι ελέγχου επαλήθευσης.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ