Νυχτερινή Ρουτίνα: Πώς να δημιουργήσετε μια ρουτίνα νυχτερινής περιποίησης δέρματος


Ας είμαστε ειλικρινείς – η φροντίδα του δέρματος μπορεί να είναι τρομακτική. Το δέρμα του καθενός είναι διαφορετικό, επομένως δεν μπορείτε απλώς να κάνετε copy-paste τη ρουτίνα κάποιου άλλου και να ελπίζετε για τα ίδια αποτελέσματα. Το γεγονός ότι ορισμένα προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιούνται το πρωί ενώ άλλα λειτουργούν καλύτερα το βράδυ προσθέτει ένα εντελώς άλλο επίπεδο πολυπλοκότητας.

Βήμα 1:

Αρχικά, αφαιρέστε το μακιγιάζ και το SPF σας με ένα καθαριστικό λαδιού ή μικκυλιακό νερό (γνωστό και ως διπλός καθαρισμός). Θα θέλετε να αποφύγετε τα μαντηλάκια μακιγιάζ, καθώς μπορεί να είναι ερεθιστικά για το δέρμα (συν, δεν είναι περιβαλλοντικά βιώσιμα). «Όλοι οι τύποι δέρματος μπορούν να ωφεληθούν από τον καθαρισμό με λάδι, καθώς τα καθαριστικά με λάδι λειτουργούν αφαιρώντας απαλά τη βρωμιά, τα υπολείμματα και το μακιγιάζ, χωρίς να βλάπτουν το δέρμα». Κάντε μασάζ με το λάδι καθαρισμού σας σε στεγνό δέρμα, στη συνέχεια προσθέστε λίγο νερό για να γαλακτωματοποιηθεί η φόρμουλα και ξεπλύνετε.

Βήμα 2:

Καθαρίστε. Μετά τον καθαρισμό με λάδι, ήρθε η ώρα να προχωρήσετε σε ένα επίσημο πλύσιμο προσώπου. «Το καθαριστικό λαδιού αφαιρεί τη συσσώρευση στην επιφάνεια, επιτρέποντας σε ένα καθαριστικό με βάση το νερό να καθαρίζει εύκολα το δέρμα».

Βήμα 3:

Τόνερ ή ουσία. Μερικοί θεωρούν ότι το τόνερ είναι ένα επιπλέον βήμα, ενώ άλλοι δεν θα μπορούσαν να ζήσουν χωρίς αυτό—συμπεριλαμβανομένων των ειδικών στο δέρμα. «Πιστεύω ειλικρινά ότι η τόνωση είναι το πιο ουσιαστικό βήμα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου», εξηγεί ο Sobelman. Εκτός από την ενίσχυση της ενυδάτωσης, ένα τονωτικό μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση του pH του δέρματός σας, το οποίο μπορεί ενδεχομένως να διαταραχθεί στο Βήμα 2 (ανάλογα με το καθαριστικό που χρησιμοποιείτε).

Βήμα 4:

Θεραπεία. Αυτό το βήμα δεν πρόκειται να είναι το ίδιο κάθε βράδυ. Για να κάνουμε αυτή την ιδέα λίγο πιο εύπεπτη, θα εξετάσουμε γρήγορα τη διαδικασία της «κυκλοφορίας του δέρματος», έναν όρο που επινοήθηκε από την πιστοποιημένη από το διοικητικό συμβούλιο δερματολόγο. Ουσιαστικά, είναι ένα καθορισμένο πρόγραμμα για να περάσετε με ποδήλατο τα βήματα της θεραπείας σας για να αποτρέψετε τον ερεθισμό και την υπερβολική απολέπιση.

Βήμα 5:

Κρέμα ματιών. Γνωρίζατε ότι το δέρμα κάτω από τα μάτια σας είναι διαφορετικό από το δέρμα στα μάγουλα και το μέτωπό σας; «Το δέρμα κάτω από τα μάτια είναι πολύ πιο λεπτό από το υπόλοιπο πρόσωπο, καθιστώντας το ευάλωτο στη φθορά, οδηγώντας σε χαλαρότητα, λεπτές γραμμές, σκοτάδι και πρήξιμο», εξηγεί ο Sobelman. Ως εκ τούτου, γιατί η κρέμα ματιών είναι ένα τόσο σημαντικό βήμα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ