Βίντεο – ντοκουμέντο:Έτσι έκλεβαν σε δευτερόλεπτα καταλύτες από αμάξια


Βίντεο – ντοκουμέντο από τη δράση μελών κυκλώματος, που αφαιρούσαν με αστραπιαίες και «χειρουργικές» κινήσεις καταλύτες από αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα μέσα στους χώρους του εμπορικού πάρκου του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», φέρνει στη δημοσιότητα το Νewsbomb.gr.

Από την εξέταση του βιντεοληπτικού υλικού από τα καταστήματα του εμπορικού πάρκου εξακριβώθηκε την 05-11-2022, κλοπή καταλύτη που έλαβε χώρα από τρεις άνδρες, οι οποίοι επέβαιναν σε όχημα το οποίο είχε ενοικιαστεί από γυναίκα συνεργό τους.

Από το Τμήμα Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών συγκροτήθηκε ομάδα αστυνομικών οι οποίοι κινούνταν συνεχώς πέριξ του εμπορικού πάρκου. Την 11:35΄ ώρα της 06-11-2022, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς στους χώρους του εμπορικού πάρκου ύποπτο όχημα, το οποίο βρισκόταν σε μεγάλη απόσταση από το υπηρεσιακό όχημα και οι κινήσεις των επιβαινόντων έδειχναν ότι ενεργούν κλοπή σε σταθμευμένο όχημα. Πριν προλάβουν οι αστυνομικοί να προσεγγίσουν το όχημα, οι δράστες επιβιβάστηκαν σε αυτό και τράπηκαν σε φυγή. Οι αστυνομικοί έθεσαν το όχημα υπό διακριτική επιτήρηση έως ότου βρεθεί η κατάλληλη στιγμή προκειμένου να ακινητοποιηθεί.

Εν τέλει, ο οδηγός του οχήματος, ακινητοποιήθηκε την 14:25΄ ώρα έξωθεν της εταιρείας ενοικιάσεων όπου μετέβη προκειμένου να παραδώσει το αυτοκίνητο.

Από την κατ’ οίκον έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία των συλληφθέντων, βρέθηκαν εξαρτήματα αυτοκινήτων, πλήθος μισθωτηρίων συμβολαίων για ενοικίαση Ι.Χ.Ε. επ’ ονόματι της συλληφθείσας καθώς και ένα τιμολόγιο για πώληση παλαιών σιδήρων-καλωδίων σε εταιρεία εμπορίας σιδήρων-μετάλλων.

Οι δράστες πωλούσαν άμεσα τους καταλύτες τους οποίους είχαν αφαιρέσει προκειμένου να μην δυνατή η ανεύρεσή τους και η ταύτισή τους με τους δράστες από τις αστυνομικές αρχές.

Από την ΕΛ.ΑΣ. εξιχνιάστηκαν οκτώ περιπτώσεις κλοπής καταλυτών και μία απόπειρα κλοπής καταλύτη.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ