Μακιγιάζ: Πώς να κάνετε ένα smokey eye όπως οι επαγγελματίες


Ένα smokey eye ακούγεται απλό στην αρχή, αλλά μπορεί να είναι αρκετά άπιαστο στην πράξη. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει πολύς καπνός (το ξέρω, ούτε εμείς πιστεύαμε ότι ήταν δυνατό). Άλλωστε, τα smokey eyes υποτίθεται ότι είναι η επαναστατική, rock ‘n’ roll εναλλακτική του σχολαστικά προσεγμένου μακιγιάζ. Ωστόσο, υπάρχει μια λεπτή ισορροπία που πρέπει να επιτευχθεί μεταξύ της εμφάνισης “σεξικά ατημέλητη” και της απλής.

Τι είναι το smokey eye;

Πρώτα πρώτα, τι κάνει ένα smokey eye; Ουσιαστικά, είναι μια αναμεμειγμένη ή διάχυτη σκιά ματιών αντί για ένα μπλοκ χρώμα που  δημιουργεί διάσταση και  δείχνει εντελώς ζεστό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία απόχρωση και να την καπνίσετε στις άκρες, αλλά συνήθως, θα δημιουργήσετε στρώματα με διαφορετικές αποχρώσεις και υφές.

Πώς κάνεις ένα smokey eye look;

  • Ξεκινήστε απλώνοντας μια μεσαίου τόνου σκιά ματιών σε όλο το βλέφαρο. Επιλέξτε γκρι, καφέ ή ρείκια για να δημιουργήσετε μια λεπτή καπνιστή βάση.
  • Εφαρμόστε μια επένδυση κατά μήκος της γραμμής των βλεφαρίδων, βεβαιωθείτε ότι επικαλύπτετε και εναποθέτετε χρώμα ανάμεσα στις βλεφαρίδες για να τονώσετε αμέσως το μάτι. Επιλέξτε μια φόρμουλα gel για εύκολη εφαρμογή. Απλώς βεβαιωθείτε ότι το καπνίζετε με ένα πινέλο για σκιές ματιών πριν δέσει, γιατί μόλις γίνει, δεν θα κουνηθεί όλη τη νύχτα.
  • Τοποθετήστε μια σκιά σε σκούρο τόνο, όπως εσπρέσο, κάρβουνο ή καπνό πάνω από την επένδυση, ανακατεύοντας μέχρι τη μέση του καπακιού και στη σκιά του καπακιού. Εφαρμόστε κατά μήκος της κάτω γραμμής των βλεφαρίδων πιέζοντας απαλά το πινέλο στη ρίζα των κάτω βλεφαρίδων. Στη συνέχεια, μουτζουρώστε με τα δάχτυλα για πιο καπνιστό φινίρισμα.
  • Προσθέστε αυτές τις πολύ σημαντικές τελευταίες πινελιές με μια μάσκαρα, όπως η μάσκαρα Smokey Eye στρώνοντας 3-4 στρώσεις για ένα πλήρες αποτέλεσμα βλεφαρίδων.
  • Τέλος, μπορείτε να προσθέσετε μια σκιά λάμψης με το δάχτυλό σας για να της δώσετε αυτό το πραγματικό πολυτελές φινίρισμα. Είναι εξαιρετικό για να λειαίνει το καπάκι και να δίνει αυτό το μείγμα μέσα από την πτυχή του ματιού.

Απλώς εφαρμόστε τη σκιά σε όλο το καπάκι, ανακατεύοντάς την ξανά και ξανά προς την εξωτερική γωνία για το εφέ καπνού. Στη συνέχεια, εφαρμόστε το gel eyeliner κατά μήκος του κάτω βλεφάρου και της γραμμής των βλεφαρίδων, λερώνοντάς το με ένα μικρό βουρτσάκι ματιών.

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ