Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος για την εκδημία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου


Επί τη εκδημία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του προς την εκκλησία της Κύπρου και τον ορθόδοξο λαό της.

«Με συνοχή καρδίας πληροφορηθήκαμε την εις Κύριον εκδημίαν του προσφιλεστάτου αδελφού και συλλειτουργού ημών Αρχιεπισκόπου Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου, με τον οποίο μας συνέδεε μακροχρόνιος εγκάρδια φιλία. Ο εκλιπών διεκρίνετο διά την ορθόδοξο πνευματικότητα, την παρρησία, την φιλοπατρία του. Εποίμανε τον ορθόδοξο ευλαβή λαό της Κύπρου ”εν σοφία και συνέσει πνευματική” με ουσιαστικές πρωτοβουλίες και καρποφόρο έργο. Συμμετείχε στις Πανορθόδοξες Συνάξεις και ιδιαίτερα στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης με υπευθυνότητα», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος για την εκδημία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου.

Στην εξόδιο ακολουθία, την Εκκλησία της Αλβανίας θα εκπροσωπήσουν ο Μητροπολίτης Αμαντίας Ναθαναήλ, αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Μερκούρης.

Στο σχετικό ανακοινωθέν που εξεδόθη από την Αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου, επιπλέον τονίζεται ότι «Συλλυπούμενοι βαθύτατα την σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας της Κύπρου και τον εκλεκτό ορθόδοξο λαό, τελέσαμε στο Παρεκκλήσιο της Αρχιεπισκοπής Τιράνων Τρισάγιο υπέρ της αναπαύσεώς του ”εν σκηναίς δικαίων”.

Αιωνία αυτού η μνήμη».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ