Ξανά στο τιμόνι της Φλόριντα ο ντε Σάντις- Πιθανός αντίπαλος του Τραμπ


Εκλογές στις ΗΠΑ: Ο Ρεπουμπικανός Ρον ντε Σάντις επανεξελέγη στο τιμόνι της Φλόριντα και όλα δείχνουν ότι βάζει πλώρη για τον Λευκό Οίκο. Πολλοί προβλέπουν πως ειναι ο άνθρωπος που θα αναμετρηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ για το χρίσμα του κόμματος

Ο κυβερνήτης Ρον ντε Σάντις, ο σκληροτράχηλος Ρεπουμπλικανός ηγέτης της Φλόριντα που έγινε γνωστός κατά τη διάρκεια της πανδημίας, κέρδισε μια δεύτερη θητεία στο τιμόνι της «ηλιόλουστης πολιτείας», εξέλιξη που θα στρέψει σχεδόν αμέσως το ενδιαφέρον του στις προεδρικές εκλογές του 2024. «Όχι μόνο κερδίσαμε τις εκλογές, έχουμε ξαναγράψει τον πολιτικό χάρτη», είπε σε ομιλία του το απόγευμα της Τρίτης, αφού απέτρεψε την προσπάθεια του Δημοκρατικού Τσάρλι Κριστ να εκλεγεί .

Ο κυβερνήτης χαρακτήρισε την επανεκλογή του «νίκη αιώνων» και επικύρωση της κομματικής ατζέντας του. «Δώσαμε υποσχέσεις στον λαό της Φλόριντα και τηρήσαμε αυτές τις υποσχέσεις», είπε ο ντε Σάντις «Σήμερα μετά από τέσσερα χρόνια ο λαός έδωσε την ετυμηγορία του. Η ελευθερία είναι εδώ για να μείνει». Η Φλόριντα είπε «ήταν ένα καταφύγιο λογικής όταν ο κόσμος τρελαινόταν» και «μια αχτίδα ελπίδας ότι υπάρχουν ακόμα καλύτερες μέρες».

Έχοντας επανεκλεγεί θα κληθεί να αποφασίσει άμεσα αν θα εξαργυρώσει την πολιτική του επιτυχία στη Φλόριντα σε μία εθνική εκστρατεία για τον Λευκό Οίκο, μία κούρσα που θα μπορούσε να τον οδηγήσει σε τροχιά σύγκρουσης με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ακόμη και πριν ανοίξουν οι κάλπες των ενδιάμεσων εκλογών, ο «ψυχρός πόλεμος» μεταξύ των δύο ανδρών είχε ήδη φουντώσει, επισκιάζοντας τις τελευταίες ημέρες της εκστρατείας. Ο μακροχρόνιος ανταγωνισμός τους εμφανίστηκε πλήρως το σαββατοκύριακο, όταν οι δυο τους διεξήγαγαν συγκεντρώσεις μονομαχίας στις αντίθετες πλευρές της Φλόριντα.

Το Σάββατο στην Πενσυλβάνια, ο Τραμπ έστρεψε τα πυρά του εναντίον του, σίγουρο σημάδι σύμφωνα με τους αναλυτες ότι ο πρώην πρόεδρος εξετάζει ενεργά τον καλύτερο τρόπο για να εξουδετερώσει τον ντε Σάντις σε μια πιθανή αναμέτρηση στην πρώτη φάση.

Ο ίδιος ο ντε Σάντις έχει αποφύγει σε μεγάλο βαθμό να μιλήσει για το προεδρικό του μέλλον και τον Τραμπ αν και οι ενέργειές του υποδηλώνουν ότι θέτει τις βάσεις για να θέσει υποψηφιότητα. Έχει δημιουργήσει μια μηχανή συγκέντρωσης κεφαλαίων που απέφερε 200 εκατομμύρια δολάρια τα τελευταία δύο χρόνια, καταρρίπτοντας εθνικά ρεκόρ για έναν υποψήφιο κυβερνήτη.

Στην προεκλογική εκστρατεία, αφιέρωσε λίγο χρόνο στον Δημοκρατικό αντίπαλό του, εστιάζοντας αντ’ αυτού στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τις πολιτικές μάχες του. Η εκστρατεία του έλαβε ώθηση από μια σειρά βίντεο και ακριβών διαφημίσεων που στοχεύουν επίσης τους αυξανόμενους εθνικούς του ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης .

Σε ένα από αυτά με την επισήμανση «Top Gov», ο ντε Σάντις, ο οποίος υπηρέτησε ως δικηγόρος του Πολεμικού Ναυτικού, εμφανίστηκε ως πιλότος μαχητικού καθώς μοιράστηκε τους «κανόνες εμπλοκής» του για τις «κυνομαχίες» με τα «εταιρικά μέσα ενημέρωσης». Σε ένα άλλο, η σύζυγός του Κέισι ΝτεΣάντις παρέδωσε μια συναισθηματική αφήγηση της μάχης της με τον καρκίνο του μαστού. Στην τελευταία του διαφήμιση είπε οτι ο Θεός τον δημιούργησε για να είναι μαχητής.

Στα πρώτα τέσσερα χρόνια του, ο ντε Σάντις προώθησε μια διχαστική ατζέντα που περιελάμβανε νέους περιορισμούς στις αμβλώσεις, μια μαζική επέκταση των σχολικών κουπονιών για ιδιωτικά σχολεία, νόμους για την αναμόρφωση του τρόπου με τον οποίο τα σχολεία διδάσκουν και μιλούν για διχαστικά θέματα και απαγόρευση των απαιτήσεων εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού. . Οργάνωσε πτήσεις που μετέφεραν μετανάστες από το Τέξας στο Martha’s Vineyard, αρνήθηκε να βοηθήσει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να διανείμει εμβόλια Covid-19 για παιδιά και προώθησε μια επιθετικά κομματική αναδιατύπωση των συνόρων της πολιτείας.

Οι ενέργειές του τον φέρνουν συχνά σε αντίθεση με την κυβέρνηση Μπάιντεν, αλλά τον έσπρωξαν επανειλημμένα στο εθνικό προσκήνιο, μετατρέποντάς τον σε έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους εκλεγμένους αξιωματούχους των Ρεπουμπλικανών.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ