Δείτε το: άνοιξε το πρώτο ξενοδοχείο με ρομπότ και σκανάρισμα προσώπου


Το Flyzoo Hotel, το πρώτο ξενοδοχείο του μέλλοντος, που ανήκει στην αλυσίδα του γιγάντιου Alibaba Group, άνοιξε τις πόρτες του στο Qinchengli, ένα εμπορικό κέντρο που ανήκει στην ίδια εταιρία, στο Hangzhou της επαρχίας Zhejiang.

Δημοσιογράφος που επισκέφθηκε το ξενοδοχείο και πήρε μία τεράστια γεύση του σχεδιασμού του φουτουριστικού ξενοδοχείου, λέει: “Είναι τόσο βολικό να ζεις σε αυτό το ξενοδοχείο. Οι περισσότερες από τις υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του check in και του check out, γίνονται με την εφαρμογή Flyzoo. Χρησιμοποιώ το ασανσέρ, μπαίνω στο δωμάτιό μου, δειπνώ και πάω στο γυμναστήριο με το σκανάρισμα του προσώπου μου χωρίς να ζητήσω σερβιτόρο ή άλλον υπάλληλο”.

Το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού εξυπηρέτησης του ξενοδοχείου είναι ρομπότ. Ακόμη και οι μπάρμαν είναι ρομπότ. Κάθε δωμάτιο διαθέτει έναν μπάτλερ που ονομάζεται “Tmall Elf” και είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο του δωματίου.

Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει κάποιος αληθινός άνθρωπος στο ξενοδοχείο, ο CEO Wang Qun είπε: “Το AI (η τεχνητή νοημοσύνη) δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς ένα πραγματικό πρόσωπο, θα μπορούσε μόνο να βελτιώσει την υπηρεσία και να μειώσει κάποιες επαναλαμβανόμενες εργασίες. Δεν μειώσαμε όμως τον αριθμό των καθαριστών και των μαγείρων”.

Το ξενοδοχείο διαθέτει 290 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων και deluxe δωματίων, προσβάσιμα δωμάτια για ανθρώπους με ειδκές ανάγκες και executive δωμάτια. Η τιμή για τη διανυκτέρευση ξεκινά από 1.399 γιουάν (203 δολάρια). Ο CEO αναφέρει ότι εκτός από το σκανάρισμα προσώπου, οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την κάρτα δωματίου και δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την ασφάλεια τους. Η πόρτα δεν μπορεί να ανοίξει χρησιμοποιώντας μία φωτογραφία, αλλά με το ειδικό σύστημα ελέγχου σώματος, το οποίο αναγνωρίζει τον επισκέπτη συγκρίνοντας το πρόσωπο που ανεβάζει όταν ο πελάτης κάνει την κράτηση.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ