Βελτίωση υγείας: Πρόγραμμα διαχείρισης της χοληστερόλης και της υπέρτασης


Ένα πρόγραμμα διαχείρισης υπέρτασης και χοληστερόλης που παρέχεται εξ αποστάσεως είναι αποτελεσματικό για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης (BP) και της λιποπρωτεΐνης χαμηλής πυκνότητας χοληστερόλης, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 9 Νοεμβρίου στο JAMA Cardiology.

Μείωση αρτηριακής πίεσης

Ο Alexander J. Blood, M.D., από το Brigham and Women’s Hospital στη Βοστώνη και οι συνεργάτες του εφάρμοσαν και αξιολόγησαν ένα πρόγραμμα απομακρυσμένης διαχείρισης υπέρτασης και χοληστερόλης μεταξύ 10.803 ασθενών σε ένα ποικίλο δίκτυο υγείας (3.658 με υπέρταση, 8.103 με χοληστερόλη και 958 και με τους δύο). Συνολικά 1.266 ασθενείς ζήτησαν μόνο εκπαίδευση, ενώ άλλοι εγγεγραμμένοι ασθενείς έλαβαν εκπαίδευση, ενσωμάτωση συσκευής BP στο σπίτι και τιτλοποίηση φαρμάκων. Συνολικά, συλλέχθηκαν 424.482 μετρήσεις BP και 139.263 εργαστηριακές αναφορές.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η μέση ΑΠ στην κλινική στους έξι και 12 μήνες μετά την εγγραφή μειώθηκε κατά 8,7/3,8 και 9,7/5,2 mm Hg, αντίστοιχα, για όσους ασχολούνται με την εξ αποστάσεως διαχείριση φαρμάκων. Οι αντίστοιχες αλλαγές στην ΑΠ ήταν −1,5/−0,7 και +0,2/−1,9 mm Hg στην κοόρτη μόνο για εκπαίδευση. Οι ασθενείς σε απομακρυσμένη διαχείριση φαρμάκων παρουσίασαν μέση μείωση της λιποπρωτεϊνικής χοληστερόλης χαμηλής πυκνότητας κατά 35,4 και 37,5 mg/dL στους έξι και 12 μήνες, αντίστοιχα, στο πρόγραμμα λιπιδίων. Οι μέσες μειώσεις στην κοόρτη μόνο για εκπαίδευση ήταν 9,3 και 10,2 mg/dL, αντίστοιχα. Τα ποσοστά εγγραφής και μείωσης της ΑΠ και των λιπιδίων ήταν παρόμοια μεταξύ φυλετικών, εθνοτικών και πρωτογενών γλωσσικών ομάδων.

«Οι ασθενείς θέλουν καινοτόμες λύσεις για να εμπλακούν πιο εύκολα με το σύστημα υγείας», δήλωσε ένας από τους συγγραφείς σε μια δήλωση. «Το πρόγραμμά μας παρέχει ισχυρές αποδείξεις ότι η εξ αποστάσεως φροντίδα μπορεί να λειτουργήσει και μπορεί να κάνει τη διαφορά στη ζωή των ασθενών». Αρκετοί συγγραφείς αποκάλυψαν οικονομικούς δεσμούς με τη φαρμακευτική βιομηχανία. το έργο χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από την AllWays Health Partners.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ