Ισπανία: Ενισχύει την Ουκρανία με αντιαεροπορικά συστήματα HAWK


Η Ισπανία θα ενισχύσει τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις με ακόμη δύο αντιαεροπορικά συστήματα HAWK, μετά την παράδοση τεσσάρων την προηγούμενη εβδομάδα, προκειμένου να τις βοηθήσει να αποκρούσουν τις ρωσικές επιθέσεις και να προστατεύσουν τις υποδομές της χώρας.

«Μπορώ να σας πω ότι θα σταλούν ακόμη δύο αντιαεροπορικά συστήματα HAWK. Ανταποκρινόμαστε σε ένα πολύ συγκεκριμένο αίτημα από το ΝΑΤΟ και την Ουκρανία», δήλωσε η υπουργός Άμυνας της Ισπανίας Μαργαρίτα Ρόμπλες σε δημοσιογράφους.

Εκτός από τα δύο αμερικανικής κατασκευής αντιαεροπορικά συστήματα HAWK, η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία έξι αυτοκινούμενα πυροβόλα.

Τον προηγούμενο μήνα, η κυβέρνηση της Ουκρανίας απηύθυνε έκκληση στα μέλη του ΝΑΤΟ για περαιτέρω ενίσχυση ώστε να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις της Ρωσίας με πυραύλους και drones, από τις οποίες σκοτώθηκαν άμαχοι και καταστράφηκαν ζωτικής σημασίας υποδομές, όπως σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής και εγκαταστάσεις του δικτύου ύδρευσης.

Οι επιθέσεις αυτές θεωρήθηκαν αντίποινα της Μόσχας για την έκρηξη σε γέφυρα της Κριμαίας, την οποία ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε «τρομοκρατική επίθεση».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ