Έλον Μασκ: Αν δεν έρχεστε γραφείο, η παραίτησή σας θα γίνεται δεκτή


Στην πρώτη συνάντηση που είχε από κοντά με τους υπαλλήλους του Twitter, ο Έλον Μασκ όχι μόνο δεν προσπάθησε να κατευνάσει το κλίμα, αντίθετα τους απείλησε. 

Τελικά είναι πολύ πιο δύσκολο να είσαι ιδιοκτήτης του Twitter, όπως διαπίστωσε ο Έλον Μασκ, υπό την σκιά των μαζικών αποχωρήσεων και τον φόβο της χρεοκοπίας.

Ο Μασκ μπήκε επιθετικά στο παιχνίδι, πρώτα με τα μέιλ προς τους υπαλλήλους, μετά με τις αλλαγές που προανήγγειλε και τώρα στην face to face συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους της πλατφόρμας. Αντί να προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα θετικό κλίμα και το αίσθημα της ασφάλειας στους υπαλλήλους του, τους απάντησε ότι θέλει πλέον τους εργαζόμενους να δουλεύουν με μία «μανιακή αίσθηση καθήκοντος».

Σύμφωνα με το «The Verge», ο Μασκ είναι εντελώς αντίθετος με το καθεστώς της τηλεργασίας. Τόνισε, λοιπόν, στους υπαλλήλους ότι θα τους περιμένει οπωσδήποτε στο γραφείο. «Αν η συμβολή κάποιου είναι τόσο σημαντική που μπορεί να ξεπεράσει τις δυσκολίες επικοινωνίας που συνεπάγεται η απομακρυσμένη παρουσία του, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να παραμείνει στην εταιρεία. Αλλά ο πήχης θα είναι υψηλότερος. Θα πρέπει να είναι πολύ καλύτερος για να ξεπεράσει τα προβλήματα επικοινωνίας που δημιουργεί η απομακρυσμένη παρουσία (τηλεργασία)», είπε.

Στη συνέχεια εξήγησ πως «υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στην Tesla και τη SpaceX που εργάζονται εξ’ αποστάσεως, αλλά αυτό γίνεται κατ’ εξαίρεση για εξαιρετικούς υπαλλήλους. Και καταλαβαίνω απόλυτα αν αυτό δεν λειτουργεί καλά για κάποιους ανθρώπους. Αυτή θα είναι η νέα φιλοσοφία πλέον στο Twitter.»

Και το «κερασάκι στην τούρτα» ήρθε όταν τους είπε την εξής ατάκα: «Επιτρέψτε μου να γίνω απόλυτα σαφής. Βασικά, αν μπορείτε να εμφανιστείτε σε ένα γραφείο και δεν «εμφανίζεστε» στο γραφείο, η παραίτηση σας θα γίνεται αποδεκτή».

Κίνδυνος χρεοκοπίας

Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter ανέδειξε χθες (10/11) την πιθανότητα μιας ενδεχόμενης χρεοκοπίας, κλείνοντας μία χαοτική ημέρα, που περιλάμβανε προειδοποίηση από μια ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ, αλλά και τις αποχωρήσεις υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρείας.

Ο δισεκατομμυριούχος είπε στους εργαζόμενους του Twitter στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο μιας χρεοκοπίας. Όπως μετέδωσε το Bloomberg, η οικονομική κατάσταση της Twitter Inc είναι ασταθής, δύο εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς της από τον Μασκ έναντι τιμήματος 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων (43,26 δισεκατομμυρίων ευρώ).

Η Επιτροπή Ομοσπονδιακού Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις στο Twitter με “βαθιά ανησυχία”, μετά τις παραιτήσεις των τριών υψηλόβαθμων στελεχών, καθώς εκθέτουν το Twitter στον κίνδυνο πιθανής παραβίασης ομοσπονδιακών κανόνων.

Διαβάστε ακόμα:

Twitter: Υπαρκτός ο κίνδυνος χρεοκοπίας λέει ο Μασκ – Κύμα αποχωρήσεων

Tο e-mail του Μασκ στους εργαζόμενους – «Έρχονται δύσκολες στιγμές»

Ζούκερμπεργκ όπως… Μασκ: Προ των πυλών οι μαζικές απολύσεις στο Meta


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ