Τραμπ: Ανακοινώνει και επίσημα την υποψηφιότητά του την Τρίτη


Τραμπ: Ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας είχε ήδη προαναγγείλει πως θα κάνει μια «σημαντική ανακοίνωση» από την κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα.

Την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές του 2024 πρόκειται να ανακοινώσει και επίσημα ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την ερχόμενη Τρίτη σύμφωνα με στενό σύμβουλό του.

Ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας είχε ήδη προαναγγείλει πως θα κάνει μια «σημαντική ανακοίνωση» από την κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα.

«Ο πρόεδρος Τραμπ θα ανακοινώσει την Τρίτη πως θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές. Και θα είναι μια πολύ επαγγελματική, πολύ προσεγμένη ανακοίνωση», είπε χαρακτηριστικά ο σύμβουλός του Τζέισον Μίλερ στο «War Room», το podcast του Στιβ Μπάνον, ενός άλλου στενού φίλου του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο 76χρονος Ρεπουμπλικάνος θεωρεί ότι «δεν τίθεται καν» ζήτημα για το αν θα είναι υποψήφιος, ανέφερε ο Μίλερ, εξηγώντας πως του είχε μιλήσει νωρίτερα την ίδια ημέρα.

Αυτή θα είναι η τρίτη υποψηφιότητα του Ντόνταλντ Τραμπ για τον Λευκό Οίκο.

Και ενώ η επιρροή του στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα παραμένει αδιαμφισβήτητη, στις ενδιάμεσες εκλογές εμφανίστηκε αποδυναμωμένος, καθώς πολλοί από τους εκλεκτούς του απογοήτευσαν.

Από την άλλη, ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, ο νέος «σταρ της αμερικανικής δεξίας», επανεξελέγη θριαμβευτικά.

Η νίκη του τον εδραίωσε ως πιθανό αντίπαλο του Τραμπ στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις επόμενες προεδρικές εκλογές σε δύο χρόνια.

Πάντως οι Ρεπουμπλικάνοι αναμένεται να εξασφαλίσουν με διαφορά τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ωστόσο η μάχη για τη Γερουσία παραμένει αμφίρροπη, καθώς πρέπει να καταμετρηθούν ακόμη εκατοντάδες χιλιάδες ψήφοι στην Αριζόνα και τη Νεβάδα.

Αν κάθε κόμμα εξασφαλίσει από μία πολιτεία, τότε η Τζόρτζια θα είναι αυτή που θα κρίνει τη μάχη.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ