Κώστας Χατζής: “Όλοι οι άνθρωποι, αν κοπούμε βγάζουμε κόκκινο αίμα”


«Όλοι οι άνθρωποι, αν κοπούμε βγάζουμε κόκκινο αίμα», είπε ο Κώστας Χατζής. Ο αγαπημένος μουσικός, καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ «Studio 4» μίλησε για τη ζωή του.

Είπε για την καταγωγή του, για τις δυσκολίες και την περιθωριοποίηση που ο ίδιος βίωσε μέχρι να φτάσει η ώρα της καταξίωσης και να μιλά για τα τραγούδια του όλη η Ελλάδα.

Ο Κώστας Χατζής έστειλε το δικό του μήνυμα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. «Έχω περάσει πολλές δυσκολίες στη ζωή μου κι έχω νιώσει από μικρό παιδί το περιθώριο», όπως είπε. Μάλιστα εξήγησε ότι άλλαζε διαρκώς σχολεία, αφού τον έδιωχναν επειδή ήταν Ρομά.

Σήμερα, δεν διστάζει να αυτοσαρκάζεται: «Όπως μας έμαθε ο Αριστοφάνης όταν αυτοσαρκάζεσαι περνάς τα ωραιότερα μηνύματα», σημειώνει. Με την μουσική -το τραγούδι και την κιθάρα- αποκάλυψε πως ασχολήθηκε αρκετά μεγάλος, διότι δικάστηκε για πολιτική θέση και οι σπουδές που είχε κάνει έως τότε έπαψαν να έχουν ισχύ. «Εάν στην υδρόγειο υπάρχουν δύο – τρεις αξιοθαύμαστοι λαοί, ο ελληνικός είναι ένας εξ αυτών. Οι Έλληνες με αγάπησαν για αυτό που τραγούδησα και τραγουδώ και για αυτό δεν θα ήθελα ποτέ να φύγω από αυτή τη χώρα», δήλωσε ο καταξιωμένος μουσικός.

«Με δέχτηκαν, πώς μπορώ εγώ να φύγω;» είπε, ενώ λίγο νωρίτερα ανέφερε ότι είχε δεχτεί προτάσεις να πάει στο εξωτερικό. «Δεν θα φύγω ποτέ, θα πεθάνω εδώ, τον αγαπώ αυτό τον τόπο», είπε ο Κώστας Χατζής. «Συνεργάζομαι με έναν καλλιτέχνη χαμηλών τόνων, τη Λία Βίσση, που μαζί της είναι η κόρη μου η Δανιέλα», είπε και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν στη μουσική σκηνή «Σφίγγα»«Δεν υπάρχει τραγούδι που να ξεχωρίζω, τα έχω όλα σαν παιδιά μου και δεν γίνεται να μην τα αγαπώ», ανέφερε ο Κώστας Χατζής. Και στη συνέχεια, κάθισε στο πιάνο και αφιέρωσε ένα τραγούδι στην εκπομπή και τους τηλεθεατές.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ