ΗΠΑ: Συναγερμός για αεροσκάφος – Αναγκαστική προσγείωση στην Ατλάντα


ΗΠΑ: Κανείς δεν τραυματίστηκε, ενώ οι επιβάτες αναχώρησαν με άλλη πτήση, την ίδια ημέρα, για τον προορισμό τους.

Αναγκαστική προσγείωση στην Ατλάντα πραγματοποίησε επιβατικό αεροσκάφος, που εκτελούσε πτήση της Frontier Airlines από το Σινσινάτι στην Τάμπα, αφότου σήμανε συναγερμός για επιβάτη που είχε ένα κοπίδι στην κατοχή του, όπως ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία.

«Ο εν λόγω επιβάτης τέθηκε υπό κράτηση από την αστυνομία της Ατλάντα», ανέφερε εκπρόσωπος της Frontier Airlines.

Κανείς δεν τραυματίστηκε, ενώ οι επιβάτες αναχώρησαν με άλλη πτήση, την ίδια ημέρα, για τον προορισμό τους.

Η Λίλιαν Χόφμαν δήλωσε στο δίκτυο NBC ότι όταν ο «ύποπτος» πήγε στην τουαλέτα του αεροσκάφους, ένας έντρομος συνεπιβάτης της είπε ότι ο άνδρας «απειλούσε να μαχαιρώσει ανθρώπους».

«Έτσι, πήγα να μιλήσω σε αεροσυνοδούς στις μπροστινές θέσεις», είπε η Χόφμαν στο NBC. Λίγο αργότερα την ενημέρωσαν ότι το αεροσκάφος επρόκειτο να προσγειωθεί, όπως κι έγινε 20 λεπτά αργότερα.

Εκπρόσωπος της Frontier Airlines δεν επιβεβαίωσε ότι ο «ύποπτος» είχε διατυπώσει απειλές, κατά τη διάρκεια της πτήσης, για επίθεση σε συνεπιβάτες του.

Περίπου 3.000 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, όταν τρομοκράτες της Αλ Κάιντα — ορισμένοι με μαχαίρια και άλλοι με κοπίδια — κατέλαβαν επιβατικά αεροσκάφη τα οποία έριξαν στους «Δίδυμους Πύργους» του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη και στην έδρα του Πενταγώνου στο Άρλινγκτον της Βιρτζίνια. Ένα τέταρτο αεροσκάφος συνετρίβη σε χωράφι της Πενσιλβάνια, αφότου επιβάτες έδωσαν μάχη με τους αεροπειρατές.

Έκτοτε, στο πλαίσιο αυστηροποίησης των κανονισμών ασφαλείας για τις πτήσεις, απαγορεύεται σε επιβάτες να έχουν κοπίδια στην κατοχή τους.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ