Προ των πυλών το ολοκαίνουργιο Toyota Prius


Η ιαπωνική εταιρία ετοιμάζεται να ενδυναμώσει την γκάμα της με τη νέα έκδοση ενός από τα πιο σημαντικά μοντέλα στην ιστορία της.

Το Prius ήταν το πρώτο υβριδικό της Toyota αλλά και το πρώτο παγκοσμίως που έθεσε τα θεμέλια για μία προηγμένη για τα δεδομένα της δεκαετίας του ‘90 τεχνολογία. Την οποία η ιαπωνική εταιρία εξέλιξε από μοντέλο σε μοντέλο ώστε να έχει σήμερα για κάθε της μοντέλο (με εξαίρεση το μικρότερο Aygo X και την σπορ Supra) μια τουλάχιστον πλήρως υβριδική έκδοση.

Πλέον, η Toyota ετοιμάζεται να περάσει στη νέα γενιά του Prius που ελπίζουμε να έχει μία πιο ελκυστική προσέγγιση και δίχως την αμφιλεγόμενη σχεδίαση του απερχόμενου μοντέλου που είχε σχεδόν ανύπαρκτη πορεία στην χώρα μας και μία πολύ μέτρια στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Και αν ισχύσει κάτι τέτοιο τότε από το σχετικό teaser που βλέπουμε το νέο Prius αναμένεται να έχει μία συναρπαστική εμφάνιση. Από τα όσα μπορούμε να διακρίνουμε βλέπουμε ένα αεροδυναμικό μπροστινό μέρος με μία αιχμηρή αισθητική και τους μακρόστενους προβολείς να έχουν ένα όμορφο φωτεινό ίχνος. Ταυτόχρονα, το μακρύ καπό με τα έντονα νεύρα μας προϊδεάζουν για ένα δυναμικό σύνολο, ενώ για το πίσω μέρος ελπίζουμε να έχει λιγότερο αντισυμβατικό στιλ από το Prius της απερχόμενης γενιάς.

Όλα αυτά στο πλαίσιο του «Hybrid Reborn» με τους Ιάπωνες να λένε πως η 5η γενιά του Prius θα επαναπροσδιορίσει την υβριδική τεχνολογία. Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε το νέο μοντέλο θα βασίζεται στο νέ πλαίσιο E3, οπότε περιμένουμε μία αναβαθμισμένη εκδοχή του υβριδικού συστήματος γύρω από το σύνολο των 2.000 κυβικών. Πολύ πιθανή είναι και μια plug-in υβριδική έκδοση, ενώ ίσως το 2025 να δούμε και μία έκδοση με κινητήρα που θα καταναλώνει υδρογόνο.

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου Prius έχουν προγραμματιστεί για τις 16 Νοεμβρίου στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες. Από τα μέσα της επόμενης χρονιάς εκτιμάται πως θα ξεκινήσει η διαθεσιμότητα του νέου Toyota και στις αγορές της Ευρώπης.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ