Το θρίλερ των υποκλοπών και το μαρτύριο της σταγόνας


Σε μετωπική σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης εξελίσσεται η υπόθεση των υποκλοπών με τις καταγγελίες και τις λίστες των παρακολουθούμενων να έρχονται σε δόσεις δημιουργώντας ένα εξαιρετικά θολό τοπίο στην πολιτική επικαιρότητα.

Στην κυβέρνηση πλέον κάνουν λόγο για κατασκοπευτικά μυθιστορήματα και όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου «είναι τουλάχιστον παρανοϊκό να κατηγορείται η κυβέρνηση την ίδια στιγμή που εμφανίζεται να είναι ο στόχος των λογισμικών παρακολούθησης, ενώ ταυτόχρονα φέρονται να παρακολουθούνται ελάχιστα στελέχη της αντιπολίτευσης».

Συνεπώς η κυβέρνηση πλέον υιοθετεί άλλη στάση ισχυριζόμενη η ίδια φαίνεται να υπήρξε ο βασικός στόχος των σκοτεινών κύκλων που χειρίζονταν τα λογισμικά αυτά. «Η κυβέρνηση χειρίζεται το θέμα με απόλυτη θεσμικότητα και σοβαρότητα, ώστε να λάμψει η αλήθεια, να διασφαλιστεί η ομαλότητα και να προστατευθούν τα εθνικά συμφέροντα. Το σχέδιο φθοράς της κυβέρνησης, μέσω τόνων πολιτικά τοξικής λάσπης, στο οποίο επενδύει ο κ. Τσίπρας για να ξεφύγει από το πολιτικό τέλμα, πέφτει στο κενό για άλλη μια φορά. Εξάλλου, με την λάσπη πρώτα λερώνονται όσοι την πιάνουν στα χέρια τους για να την εκτοξεύσουν», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γιάννης Οικονόμου. Όπως είπε μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα υπάρξει πλήρης διαλεύκανση των γεγονότων και «τιμωρία τόσο των εμπλεκομένων όσο και των διασπορέων ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών».

Από την άλλη πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του επιλέγει να ειρωνευτεί το Μέγαρο Μαξίμου λέγοντας: «Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον κύριο Οικονόμου και στον κύριο Μητσοτάκη, που η κυβέρνησή τους έπεσε θύμα παρακολούθησης από το κακόβουλο λογισμικό Predator». Μάλιστα αποδίδουν στον κ. Μητσοτάκη και στον κ. Οικονόμου τον χαρακτηρισμό «νούμερα επιθεώρησης», ενώ είναι προφανές ότι στοχοποιούν απόλυτα για το θέμα των υποκλοπών τον ίδιο τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τα πυρά της Κουμουνδούρου είναι συντονισμένα και είναι κατά του ίδιου του Μητσοτάκη και όχι συνολικά κατά της ΝΔ. Στην αξιωματική αντιπολίτευση επενδύουν στην λογική του… μαρτυρίου της σταγόνας, χωρίς όμως να έχουν ζητήσει -προσώρας- την παραίτηση του Μητσοτάκη και την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Ποντάρουν επίσης πολλά στην εσωτερική αποστασιοποίηση των γαλάζιων εντός της ΝΔ και στην δημιουργία ενός εσωτερικού ρήγματος το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις.

Προς το παρόν η Κουμουνδούρου αποφεύγει να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης παρά το γεγονός ότι προκλήθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στην τελευταία του συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1. Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα σε αυτό το timing και να συσπειρώσει την Κ.Ο. της ΝΔ παρά να την αποδιοργανώσει.

Κανείς βέβαια δεν μπορεί να αποκλείσει στο πλαίσιο του πολιτικού αιφνιδιασμού το επόμενο διάστημα ο ίδιος ο πρωθυπουργός να ζητήσει από το βήμα της Βουλής ψήφο εμπιστοσύνης προκειμένου να διαλύσει όλες τις σκιές που υπάρχουν στο εσωτερικό της ΝΔ και να αλλάξει – όπως λέμε – την πολιτική ατζέντα υπέρ του. Είναι αληθές ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν φουντώσει τόσο τα σενάρια περί ψήφου εμπιστοσύνης, όσο και περί πρόωρων εκλογών. Μάλιστα κάποιοι τις τοποθετούν και εντός του Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr τα παραπάνω σενάρια περί πρόωρων εκλογών – αυτή τη στιγμή – στερούνται βάσης, με δεδομένο ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις προ ολίγων ημερών είπε: «Δεν θα συρθώ σε πολιτικές εξελίξεις από επαγγελματίες εκβιαστές».

Συνεπώς μένει να δούμε την εξέλιξη των συνεχών καταγγελιών που θα έρχονται στην δημοσιότητα και μέχρι ποιου σημείου μπορούν να φθάσουν. Ποια θα είναι δηλαδή η «κρίσιμη μάζα» που θα μπορέσει να πυροδοτήσει πολιτικές εξελίξεις.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ