Προσδόκιμο ζωής: Ποιες τροφές ενισχύουν την υγεία μας;


Είναι ασφαλές να πούμε ότι η υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής είναι κοινή γνώση. Εάν ακολουθείτε μια πιο υγιεινή διατροφή, είναι βέβαιο ότι θα προσθέσετε χρόνια στη ζωή σας. Αλλά μπορείτε πραγματικά να απολαύσετε ένα σνακ για μια πιο υγιεινή και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής; Η απάντηση είναι ναι; Ωστόσο, όλα έχουν να κάνουν με το τι θα επιλέξετε ως σνακ. Από τη βελτιωμένη μνήμη, την επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης, τη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας και τη μειωμένη μείωση του πρόωρου θανάτου, ορισμένα σνακ πρέπει να είναι το πάθος σας.Όσον αφορά την ενίσχυση της μακροζωίας σας, οι ειδικοί πιστεύουν ότι τόσο οι ξηροί καρποί όσο και τα βατόμουρα είναι οι καλύτερες επιλογές σας.

Βατόμουρα

Τα βατόμουρα λέγεται ότι βοηθούν στη διαδικασία γήρανσης και βελτιώνουν τη μνήμη. Τα βατόμουρα είναι πλούσια σε μόρια φλαβονοειδών, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση της βλάβης του DNA και επίσης επιβραδύνουν τις βλάβες που σχετίζονται με τη γήρανση στα εγκεφαλικά κύτταρα. Προηγούμενη έρευνα είχε βρει ότι τα βατόμουρα μπορούν να βοηθήσουν με τις ικανότητες μνήμης στη μετέπειτα ζωή λόγω του θρεπτικού τους περιεχομένου. Καθώς είναι επίσης γεμάτο με αντιοξειδωτικά, το νόστιμο φρούτο μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο να αυξήσει τη διάρκεια ζωής ενός ατόμου, αλλά και να βοηθήσει στη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας.
Το φημολογούμενο μυστικό απώλειας βάρους της Khloe Kardashian επικρίθηκε από τους γιατρούς καθώς σταματούν οι προμήθειες φαρμάκων. Η Dr Emma Derbyshire, διατροφολόγος δημόσιας υγείας και σύμβουλος της British Summer Fruits, σχολίασε μια μελέτη που διαπίστωσε ότι τα βατόμουρα είναι το κλειδί για την ενίσχυση της μακροζωίας. Είπε: «Τα βατόμουρα είναι γεμάτα πολυφαινόλες όπως οι ανθοκυανίνες, οι οποίες έχουν συνδεθεί με γνωστικά οφέλη. «Αυτά είναι συναρπαστικά ευρήματα και υποδηλώνουν ότι τα μούρα παίζουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της γνωστικής ευεξίας, τόσο στο σχολείο όσο και καθώς μεγαλώνουμε. «Τα μούρα μπορούν εύκολα να συμπεριληφθούν στη διατροφή, ανεξάρτητα από την ηλικία μας, διασκορπισμένα σε δημητριακά, πολτοποιημένα σε χυλό, χυμό σε smoothie ή απλά τρώγονται ως φορητό σνακ».

Ξηροί καρποί

Το σνακ με ξηρούς καρπούς βοηθά στη μείωση του κινδύνου καρκίνου, καρδιακών παθήσεων και αναπνευστικών παθήσεων. Εκείνοι που έτρωγαν τακτικά, με μέτρο, ξηρούς καρπούς αποδείχθηκε ότι ζούσαν μεγαλύτερη και πιο υγιεινή ζωή. Αυτό διαπιστώθηκε αφού μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο New England Journal of Medicine έδειξε ότι οι ξηροί καρποί είναι ένα από τα πιο υγιεινά σνακ εκεί έξω. Στην έρευνα συμμετείχαν συνολικά 120.000 συμμετέχοντες στη Μελέτη Υγείας Νοσηλευτών και επίσης στη Μελέτη Υγείας γιατρών. Οι συμμετέχοντες απάντησαν σε μια σειρά ερωτήσεων σχετικά με τη διατροφή τους και περιελάμβαναν μια παρακολούθηση 30 ετών. Ο διαλογισμός είναι εξίσου αποτελεσματικός στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων άγχους με τα αντικαταθλιπτικά, λέει μια νέα μελέτη. Διαπιστώθηκε ότι τα άτομα που έτρωγαν ξηρούς καρπούς είχαν μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου. Διαπίστωσε επίσης ότι ο καρκίνος, οι καρδιακές παθήσεις και οι παθήσεις του αναπνευστικού μειώθηκαν σημαντικά με την κατανάλωση του σνακ. «Διαπιστώσαμε ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν ξηρούς καρπούς κάθε μέρα ζούσαν περισσότερο, πιο υγιεινά από τους ανθρώπους που δεν έτρωγαν ξηρούς καρπούς», δήλωσε ο συν-συγγραφέας της μελέτης Δρ Frank Hu, καθηγητής διατροφής και επιδημιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ.

Συνολικά, όσοι έτρωγαν καθημερινά ξηρούς καρπούς είχαν στην πραγματικότητα 20% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν κατά τη διάρκεια της μελέτης σε σχέση με εκείνους που απέφευγαν τους ξηρούς καρπούς, καθιστώντας τους μια από τις ιδανικές επιλογές όταν πρόκειται για ένα σνακ για μια πιο υγιεινή ζωή.

Μερικοί από τους πιο υγιεινούς ξηρούς καρπούς που πρέπει να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας περιλαμβάνουν:

  • αμύγδαλα
  • Βραζιλιάνικα φυστίκια
  • Κάσιους
  • Κάστανα
  • Φουντούκια
  • Ξηροί καρποί
  • πεκάν
  • κουκουνάρι.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ