Έκρηξη στην Τουρκία: Ο ύποπτος που αναζητείται δεν πέρασε στην Ελλάδα


Σήμα από την Interpol έλαβε η Ελληνική Αστυνομία, όπως και οι υπόλοιπες Αστυνομίες των γειτονικών με την Τουρκία χωρών, για τον άντρα που καταζητείται ως ύποπτος για συμμετοχή στη φονική έκρηξη που συγκλόνισε την Κωνσταντινούπολη.

Το σήμα έφτασε στη Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας (ΔΔΑΣ) του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Αμέσως τα στοιχεία ταυτότητας και η φωτογραφία του υπόπτου διαβιβάστηκε στις αστυνομικές υπηρεσίες των μεθοριακών σταθμών.

Η πληροφορία ανέφερε ότι άντρας που είναι ύποπτος για συμμετοχή στη βομβιστική επίθεση έχει διαφύγει από την Τουρκία και πιθανότατα βρίσκεται επί βουλγαρικού εδάφους. Ο φόβος των διωκτικών Αρχών ήταν ότι από τη Βουλγαρία μπορεί να επιχειρήσει να περάσει σε κάποια άλλη χώρα.

Έτσι, οι ελληνικές Αρχές εστίασαν την έρευνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν στο newsbomb ότι από τη μέχρι στιγμής έρευνα προκύπτει – με βεβαιότητα- ότι ο ύποπτος δεν πέρασε ποτέ στη χώρα μας αλλά ούτε επιχείρησε να περάσει τα ελληνικά σύνορα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως -όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις- η αρμόδια υπηρεσία του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. είναι σε ανοιχτή γραμμή με τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες ασφαλείας, προκειμένου να συνδράμουν σε οτιδήποτε απαιτηθεί. Το σήμα της Interpol για τον ύποπτο διαβιβάστηκε σε όλες τις χώρες που συνορεύουν με την Τουρκία, ενώ το πιθανότερο σενάριο είναι ο άντρας που καταζητείται να βρίσκεται επί βουλγαρικού εδάφους.

Οι ελληνικές Αρχές πάντως είναι ιδιαίτερα προσεκτικές σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς διαφαίνεται η πρόθεση της Τουρκίας να εμπλέξει με οποιοδήποτε τρόπο τη χώρα μας, αναφέροντας ανυπόστατες πληροφορίες, όπως ότι οι τρομοκράτες θα διέφευγαν στην Ελλάδα.

Κωνσταντινούπολη: Ζευγάρι διαμελίστηκε μπροστά από την Ελληνίδα

Για την κατάσταση της υγείας της Ελληνίδας που τραυματίστηκε ελαφρά από την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, μίλησαν οι γονείς της γυναίκας.

«Το παιδί μου αυτή τη στιγμή είναι στο νοσοκομείο με θραύσμα στο πόδι και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Είναι καλά, απλά τώρα μου είπε ο πρόξενος ότι το θραύσμα είναι μέσα, δεν ξέρω τι να κάνω, γιατί και στην Τουρκία δεν ξέρω αν οι γιατροί είναι καλοί, δεν ξέρουμε τι να κάνουμε.

Είχε πάει ταξίδι και στα 6 μέτρα έσκασε η βόμβα, ήταν από τους πολύ τυχερούς, γιατί διαμελίστηκαν μου είπε άτομα. Ήταν τραγική η κατάσταση. Είναι σοκαρισμένη πάρα πολύ», είπε αρχικά η μητέρα της μιλώντας στο ΜEGA.

Και συνέχισε: «Μου είπε ‘‘μαμά είδα άτομα και παιδάκια σκοτωμένα’‘, κοίταζε στο κεφάλι να μην χτυπήσει και με το που έσκυψε και είδε το πόδι της ανάβλυζε αίμα, συνέχεια και πύον. Έχασε πάρα πολύ αίμα».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ