Πρωτογενές πλεόνασμα 95 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό στο 10μηνο


Την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2022, το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 6,399 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 12,528 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 44,948 δισ. ευρώ, από 37,524 δισ. ευρώ πέρυσι. Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, αυτές διαμορφώθηκαν σε 48,965 δισ. ευρώ, από 50,711 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2021.

Το πρωτογενές ταμειακό αποτέλεσμα του κρατικού προϋπολογισμού ήταν πλεονασματικό κατά 96 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 8,48 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2021.

Το ισοζύγιο Γενικής Κυβέρνησης αποτελείται από το ισοζύγιο του Κράτους (Υπουργεία, περιφερειακές υπηρεσίες Υπουργείων και Αποκεντρωμένες Διοικήσεις), από το ισοζύγιο της Κεντρικής Διοίκησης (Κράτος, Νομικά Πρόσωπα και ΔΕΚΟ ταξινομημένες εντός της Γενικής Κυβέρνησης), από το ισοζύγιο των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) και από το ισοζύγιο των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης (ΟΚΑ).

Η υπολογισμός των επιδόσεων μιας χώρας γίνεται σε επίπεδο αποτελέσματος του ισοζυγίου Γενικής Κυβέρνησης σε δημοσιονομική βάση και όχι ταμειακή.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ