Ομορφιά: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις θεραπείες μαλλιών με κερατίνη


Η κερατίνη η έχει πρωτεΐνη που βοηθά στην ενδυνάμωση των μαλλιών για να αποτρέψει το σπάσιμο, τη ζημιά από τη θερμότητα και το φριζάρισμα – είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση δυνατών και υγιών μαλλιών. Αλλά το ίσιωμα με κερατίνη, οι θεραπείες κομμωτηρίου που υπόσχονται μεταξένια και λεία μαλλιά, έχουν εδώ και καιρό σημαντικές ανησυχίες για την υγεία.

Τι είναι η θεραπεία κερατίνης;

Η κερατίνη είναι μια δομική πρωτεΐνη που βρίσκεται στα μαλλιά, το δέρμα και τα νύχια μας. Βρίσκεται επίσης συνήθως σε προϊόντα styling για να βοηθήσει στην ενδυνάμωση των μαλλιών – αλλά ο όρος θεραπεία κερατίνης είναι στην πραγματικότητα μια εσφαλμένη ονομασία.

«Οι θεραπείες κερατίνης είναι ημι-μόνιμες θεραπείες ισιώματος μαλλιών που λειαίνουν και προσθέτουν λάμψη στα φριζαρισμένα μαλλιά», λέει ο Fitzsimons. Ωστόσο, το πώς λειτουργούν οι θεραπείες δεν είναι μέσω της χρήσης κερατίνης. Για να κάνετε τα μαλλιά πιο ίσια, ένα διάλυμα που περιέχει ένα παράγωγο φορμαλδεΰδης ή (το πολύ πιο ασφαλές) γλυοξυλικό οξύ επεξεργάζεται στα μαλλιά για να σπάσει τους δεσμούς και να τους ξανασφραγίσει σε πιο ίσια θέση. Το διάλυμα στη συνέχεια στεγνώνεται με πιστολάκι και σφραγίζεται με ένα επίπεδο σίδερο και τα αποτελέσματα μπορούν να διαρκέσουν οπουδήποτε από τρεις έως έξι μήνες.

Μπορεί μια θεραπεία κερατίνης να βοηθήσει στην ανάπτυξη των μαλλιών;

Τα οφέλη της θεραπείας μπορεί να κάνουν τα μαλλιά να φαίνονται να μεγαλώνουν πιο γρήγορα, αλλά στην πραγματικότητα όλα έχουν να κάνουν με την ενδυνάμωση των μαλλιών. «Η κερατίνη συμβάλλει στην προσθήκη λάμψης, στη μείωση του φριζαρίσματος και στη μείωση της εμφάνισης των σπασμένων άκρων συνδέοντας προσωρινά τα μαλλιά ξανά μεταξύ τους».

Μπορείτε να πάρετε μια θεραπεία κερατίνης εάν έχετε βαμμένα μαλλιά;

Ένα άλλο πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι θα διατηρήσει τα φρεσκοβαμμένα μαλλιά ζωντανά. Η Taylor συνιστά να μιλήσετε με τον στυλίστα και τον χρωματιστή σας για να ανανεώσετε το χρώμα σας ακριβώς πριν από τη θεραπεία κερατίνης. Η περιποίηση σφραγίζει το χρώμα, κάνοντας το να διαρκεί περισσότερο και να φαίνεται πιο λαμπερό.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ